Hur kan jag hjälpa mitt barn Get Over Separationsångest?

February 13

Separationsångest hos barn kan betyda helt olika saker. Det kan hänvisa till den normala perioden flesta spädbarn går igenom, oftast i åldrarna sex månader till två år, när de inser att deras föräldrar är frånvarande, ofta är särskilt mamma, och bli upprörd på grund av det. Detta kan inträffa när föräldrarna lämnar rummet, sätta barnet till sängs för natten, lämna ett barn på dagis, eller med en barnvakt. Även om vaktmästare är välbekant och omtyckt, barnet kan fortfarande protestera mot att bli lämnad av föräldrar.

En annan form av separationsångest förekommer hos äldre barn och kan klassas som mild till svår. Barn som inte har varit på dagis eller förskola kan uppvisa en viss oro vid tanken på att gå till dagis. Denna oro kan hjälpas när barnet är upptagen i skolan, eller det kan finnas kvar. Svårare former av separationsångest hos äldre barn är en psykisk störning, besläktad med agorafobi och panikångest.

Denna typ av separationsångest kan orsaka allvarlig nöd för barnet och och itâ € s viktigt att hjälpa ett barn genom detta, inte med järnhand, men med terapi och vänlighet. Ett barn med detta tillstånd är sannolikt att vara orolig om många saker, och tillståndet kan orsakas av antingen genetik eller tidigare trauma. I båda fallen och i ännu mindre fall itâ € s viktigt att inte vara arg på barnet, som bara kommer att få mer angelägen som följd.

För den normala separationsångest steg i den tidiga barndomen, ibland är det bara en fråga om att vänta på att barnet ska återhämta sig och få igenom detta utvecklingsstadiet. Det finns några saker du kan göra för att hjälpa barnet att förstå att föräldern kommer tillbaka:

1. När ett barn börjar uppvisa separationsångest, försök om möjligt, för att hålla separation från barnet kort. Lämna barn med en barnvakt och gå ut för en timme som mest. Håll upp detta för ett par veckor. Gradvis förlänga denna tid, eftersom barnet lär sig föräldrarna kommer tillbaka.

2. Det kan hjälpa att spela spel med barn som hjälper barnet förstå begreppet objektpermanens, en utvecklingsstandard. Peek-a-boo är ett enkelt första spelet som hjälper barn inser att hider kommer tillbaka och kommer att visas från bakom händerna. Gömma även leksaker under filtar så barnet kan hitta dem.

3. Om du måste sätta ditt barn på dagis tidigt, försök om möjligt att välja ett dagis med en låg omsättningshastighet, där du kan barnet bli bunden till vårdgivare som sannolikt att ligga kvar på sina jobb. Donâ € t switch dagis om du kan hjälpa det, eftersom barnet kan uppleva ångest att skiljas från en älskad vårdgivare.

4. Inse separationsångest som en normal utvecklingsfas som kommer att sluta. Uttrycka tålamod och hjälpa barnet virrvarr genom det kommer att hjälpa dem att bli mer självständiga barn senare i livet.

Denna ångest hos äldre barn kan ta sig många former. Barn kanske inte vill gå till dagis eller skola, eller de kan känna ångest främst på natten och vill sova med mamma och pappa eller vill ha en vuxen att stanna i rummet tills de somnar. Även denna punkt är omtvistad, det finns ingen bevisad bevis för att tillåta ett barn att klättra i sängen med dig kommer att främja en långsiktig beroende eller större separationsångest. I själva verket kan det orsaka motsatsen och hjälpa barn att känna sig mer självständiga och självsäker.

Vissa barn uttrycker mindre former av separationsångest i att vara orolig för att sova hemifrån. De donâ € t vill gå camping eller delta i Bal om deras förälder är inte där. Återigen, detta kanske inte en sjukdom, utan endast en etapp, bäst hanteras genom att låta barnet har sin väg när det är möjligt. Du kanske överväga att ta barnet för några övernattningar hemifrån för att hjälpa dem att vänja sig att sova på olika platser. Om du tvingar ett barn att hålla sig borta från hem när de inte vill, kan du mycket väl utsätta dem för förnedring av sina kamrater för att visa känslor och ångest. Detta kommer sannolikt att förstärka att de shouldnâ € t vara hemifrån.

När separationsångest är svår, med ett barn blir oroliga när en förälder lämnar, elevcentrerad terapi och familjeterapi normalt anges. Att lösa denna fråga tidigt kan hjälpa ett barn lära sig att hantera känslor av ångest och bli mer självsäker. Det kan också hjälpa barnet uttrycka eventuella underliggande rädslor som kan producera nervositet eller panik.

  • I Guatemala, många tror att användningen av support dockor kan lindra barnens oro och hjälpa dem att sova.
  • Separationsångest kan förekomma hos barn skilsmässa.
  • Separationsångest kan uppstå hos barn när de först börjar skolan.
  • Att spela ett spel för att upprätta objektpermanens kan hjälpa barn att övervinna separationsångest genom att hjälpa dem att förstå att ett objekt fortfarande existerar även när det inte syns.
  • Separationsångest är normalt för de flesta barn.
  • Spädbarn och små barn har väldigt lite tidsuppfattning och kan lätt bli oroliga.
  • Vissa barn uttrycker mindre separaton ångest när de ombads att sova på en plats hemifrån.
  • Barn som flyttas från plats till plats kan drabbas av separationsångest.