Vad är en Purple Heart växt?

February 7

Den lila hjärta växten är en perenn växt med djup sann lila bladverk och blek lila rosa blommor. Det används både i trädgårdar och som en krukväxt. Några andra smeknamn för denna anläggning är Wandering Judisk och lila drottning. Det finns två vetenskapliga namn som refererar till denna anläggning, Tradescantia pallida och Setcreasea pallida. Anläggningen är hemma i Mexiko och föredrar ett varmt klimat. Det är en ganska enkel anläggning för att ta hand om och uppskattas av många trädgårdsmästare för sin ovanliga färg.

En ganska låg växande växt, växer den lila hjärta anläggningen typiskt till en höjd av cirka 12 till 18 inches (30 till 45 cm) och breder ut sig till en bredd av omkring 12 till 36 inches (30 till 91 cm). Stjälkarna antingen växer upprätt eller i en släpande sätt längs marken; De är lila, köttiga och de bryter lätt. Bladen har en djup purpurfärg med en form som ett spjut, och de är vanligen ca en tum (2,5 cm) bred och sex till sju inches (15 och 18 cm) lång och med en slät textur. De små blommorna är en ljusrosa färg skiftar i lila, med tre kronblad, och de blommar under större delen av sommaren.

Personen område av lila hjärt anläggningen är Mexiko, från Yucatan till Tamaulipas. Den föredrar ett varmt klimat och kan odlas som en utomhus perenn i områden med milda vintrar och lite till ingen frost. I områden med kallare klimat kan den odlas som en årlig eller som en inomhus krukväxt. I trädgårdar, är det ofta används för ground, stenpartier, containrar och amplar. Den lila färgen kan ge en slående och trevlig kontrast med närliggande anläggningar.

Underhållskraven i den lila hjärta anläggningen är ganska låg. Det måste planteras i god kvalitet jord som dränerar väl. Anläggningen bör vattnas regelbundet, men inte mättade, och marken kan torka ut lätt mellan vattningarna. Det tål korta perioder utan vatten. Under växtsäsongen, bör den lila hjärta anläggningen befruktas ungefär en gång i månaden med vattenlöslig gödsel.

Den lila hjärta växten växer bäst och ger en mer levande lila färg när den är planterad i full sol, men det kommer fortfarande att växa i halvskugga. De blad och stjälkar kan orsaka mindre irritation hos personer med känslig hud, så försiktighet bör användas vid hantering av anläggningen, särskilt eventuella trasiga stjälkar. Den lila hjärta anläggningen kan förökas med hjälp sticklingar, och det brukar ta rot lätt så länge stamnoder planteras i jorden.