Vad är menometrorrhagia?

February 16

Menometrorrhagia är onormal uterin blödning kännetecknas av ovanligt kraftiga flöde och en oregelbunden menstruationscykel. Det finns ett antal potentiella orsaker till detta tillstånd som gör det viktigt för kvinnor som upplever menometrorrhagia att konsultera en gynekolog. Gynekologen kan genomföra en fullständig fysisk undersökning, diskutera patientens historia, och ta prover för laboratorieanalys för att lära mer om vad som orsakar den onormala blödningar.

Kvinnor med menometrorrhagia upplever ovanligt tunga perioder. De kan behöva ändra kuddar eller tamponger varannan timme eller mindre, ännu oftare när de använder apparater avsedda för tunga flöde. Perioden kan också pågå längre än normalt. Spotting mellan perioder, vilket ibland kan bli ganska tung, är inte heller ovanligt. Kvinnor kan också hända att deras menstruationscykler störs, med menstruation inträffar vid slumpmässiga intervall, snarare än på ett regelbundet schema.

En orsak till menometrorrhagia är en tumör eller annan malign tillväxt. Villkoret kan också orsakas av äggledarna graviditeter, hormon obalans, endometrios eller myom. Ibland kvinnor upplever också kraftiga blödningar i kölvattnet av en större operation eller ett allvarligt trauma till livmodern eller omgivningen. Ett missfall kan också orsaka menometrorrhagia.

Vänster obehandlad kan detta villkor bli ett problem. Kvinnor kan bli anemisk om de upplever en mycket hög grad av blödningar, vilket är absolut en anledning till oro. Den kraftiga blödningar kan också förekomma på grund av en underliggande gynekologisk problem som en cancer som kan bli dödliga om de inte behandlas. Medan besök gynekologen inte njöt av de flesta kvinnor, oegentligheter i menstruation är definitivt en anledning till ett läkarbesök, speciellt om en kvinna inte har en historia av oegentligheter eller problematiska menstruationscykler.

En gynekolog kan utföra screening tester för att lära dig mer om vad som orsakar kraftiga blödningar, inklusive blodprover för att kontrollera hormonnivåer och biopsiprov från livmodern. Mediciner kan användas för att hantera det, som ses när hormonella preventivmedel förskrivs till kvinnor med menometrorrhagia att reglera sin menstruation och ljusare deras flöde. Kirurgi kan också vara ett alternativ, för att korrigera ett problem som orsakar onormal blödning. I extrema fall kan en hysterektomi behöver utföras, även om detta alternativ är oftast bara betraktas som en sista utväg.

Ibland kan det ta några allvarliga medicinska detektivarbete för att komma till botten med ett fall av menometrorrhagia. Kvinnor bör vara ihållande om att få behandling och att få frågan behandlas.

  • Det är viktigt för kvinnor som upplever menometrorrhagia att samråda med en gynekolog.
  • Ett missfall kan orsaka menometrorrhagia.
  • Om man misstänker menometrorrhagia kommer en gynekolog genomföra en fullständig fysisk undersökning.
  • En kvinnas gynekolog kan beställa screening tester för att fastställa orsaken till rikliga menstruationer.
  • Menometrorrhagia kan ibland orsakas av godartade tumörer kallas myom.
  • Kvinnor med menometrorrhagia upplever ovanligt tunga perioder.
  • Kvinnor med menometrorrhagia finner ofta de måste byta ut tamponger varannan timme.