Vad är Kokt Frosting?

November 19

Kokt glasyr är en typ av dessert toppning vars bas görs i första hand genom kokning av socker med andra ingredienser för att bilda en tjock, klibbig substans. De kokta ingredienserna sedan gradvis slagna tillsammans med äggvita, som inkorporerar luft in i blandningen för att resultera i en fluffig och ljus glasyr. Den glasyr används ofta för att bästa tårtor, cupcakes och andra efterrätter, men tros vara alltför klibbigt och ljus som ska användas för dekorativa rördragning eller andra intrikata mönster.

Basen kokt glasyr tenderar att bestå huvudsakligen av strösocker, med små mängder av salt och grädde av vinsten. Saltet är tänkt att förbättra de andra smaker i glasyr och dra mer fukt ut ur de andra ingredienser, för att göra den färdiga produkten satiny och lätt att sprida. Grädde av vinsten, vetenskapligt kallas kaliumvätetartrat, är en typ av surt salt som är tänkt att stabilisera och öka volymen av de vispade äggvitorna i glasyr. Det anses också av många att lägga till en smidig konsistens med glasyr genom att förhindra socker från kristallisera och blir hårt.

Kokt glasyr allmänhet görs genom att kombinera ca 1,5 koppar (192 gram) socker, en nypa salt, och ½ tsk grädde av tarter med kallt vatten. Recept varierar ofta på mängden vatten som kallas för, men kan sträcka sig från omkring 0,25 kopp till 0,50 kopp (32-64 gram). Blandningen sedan tillagas på spishäll på medelvärme tills den blir mjuk och tjock, och når ca 240 grader Fahrenheit (115,56 grader Celsius). Äggvitor är oftast slagna tills de blir mjuka och fluffiga toppar och sedan slagen som kokt sockerblandningen långsamt hälls i äggvitorna. Hela blandningen mals tills den är en slät, glänsande konsistens.

Eftersom kokt glasyr tenderar att bli klibbig, är det oftast rekommenderas att använda den så snart som möjligt. För att förhindra smulor från att blanda in med glasyr, får recept råda tillämpa stora mängder av glasyr i mitten av dessert och sedan sprider ut det från centrum. Denna typ av glasyr används ofta för att göra en virvel design på desserter med tillämpning av glasyr i ett tjockt, jämnt lager och sedan använda baksidan av en sked för att göra olika cirkulära rörelser för att bilda virvlar. Även om det rekommenderas att använda kokt glasyr direkt efter att den för bästa resultat, det kan också vara tätt täckt och förvaras i kylskåp i upp till ett dygn innan du använder. Om det inte är tätt täckt eller lagras längre än en dag, kan glasyr börja ställa och inte vara bredbar.