Vad är en extern Socket?

November 17

En extern socket är vanligtvis ett vägguttag installeras utomhus som måste skyddas från väder och vind. Termen används ofta i England; samma anordning i USA kallas en utomhus utlopp eller yttre utlopp. Uttagen själva är inte skiljer sig från dem som installeras inuti hus och andra strukturer. Skillnaden mellan interna och externa uttag är den typ av anslutning till strömkällan.

En erfaren gör-det-självare kan generellt installera en extern uttag i en timme eller så. Allt elektriskt arbete ska ske i enlighet med lokala och nationella el- och byggnormer, vilket ofta kräver tillstånd och kontroll av tävlade arbete. Likaså bör alla förnödenheter och utrustning vara code-kompatibel.

De två viktigaste delarna i koden efterlevs är den typ av kabel som används och vilken typ av uttag. De flesta elektriska koder kräver att någon kabel springa utomhus vara dimensionerad för utomhusbruk, t.ex. jordiska foder (UF) kabel. Vid genomförande el till uthusen som garage eller skjul, kan UF-kabel begravas direkt i marken, minst 18 "(45,72 cm) djup. Dessutom är jordfelsbrytare (GFCI) uttag erfodras i utomhusarbete, om inte kretsen skyddas av en jordfelsbrytare brytare.

Bedriva el från insidan till utsidan av en struktur är förmodligen den största utmaningen av holder installera en extern socket inför. Vissa hushåll ger utanför makten genom förlängningssladdar eller elkabel genom fönster, dörrar eller andra öppningar såsom försäljningsställen torktumlare avgas. Detta är en farlig, olagliga och opraktiskt tillvägagångssätt. Ett hål måste borras i ytterväggen för en elektrisk kabel passera. En extern kopplingsdosa skall monteras till den yttre väggen, med ryggen knockout höger över hålet.

Externa kopplingsdosor är speciellt byggda för utomhusbruk, med särskild uppmärksamhet ägnas åt att se till att vattnet inte kan tränga in. De har hål liknar knockout hål i innerkopplingsdosor, men de är försedda med skruv i plastpluggar som ger en vattentät tätning till varje oanvända hål. Kabeln kommer in i yttre kopplingsdosa endast genom ledningen vilken är monterad med en vattentät tätning. De täckplåtar monteras över Diecut packningar som också skapar en vattentät försegling, och fjäderbelastade lock med gummipackningar automatiskt täcker varje extern uttag.

Kabel för strömförsörjning inifrån en struktur till utsidan bör vara klassad för utomhusbruk. Det är fäst vid kopplingsdosa som med interna arbetet, och sömmarna där lådan vidrör yttervägg ska tätas med silikon fogtätning att förhindra att fukt tränger in. Utomhus ledningar i vissa avseenden är lättare än inne ledningar, eftersom det inte finns några inblandade väggar. Vissa jurisdiktioner tillåter UF-kabel för att köras längs ytterväggar så länge det har stött var 36 inches (91,5 cm). Många jurisdiktioner, men kräver exteriör kabel som ska köras inuti röret eller begravda.