Vad är Ashwagandha Fördelar?

November 20

Ashwagandha kan vara en av de viktigaste naturläkemedel som används i ayurvedisk medicin. Den har använts av indianer, afrikaner och indianer i hundratals år för att behandla feber, infektion och inflammation. Ashwagandha anses vara en adaptogen, vilket betyder att det kan bidra till att förbättra den totala fysiska kondition och styrka, samtidigt öka immunitet och förbättra prestandan. Örten innehåller viktiga antioxidanter och kan ha ett antal hälsofördelar, bland annat ökad kognitiv förmåga, förbättra immunförsvaret, lindra stress, ångest och depression, och öka den manliga libido.

Vetenskaplig forskning om Ashwagandha fördelar tyder på att örten kan öka uthållighet, uthållighet och fysisk och kognitiv förmåga. Herbalists och forskare anser ashwagandha en adaptogen-av denna anledning, forskare tror att ashwagandha kan öka energinivåer, stimulerar blodflödet till viktiga organ och stärka immunförsvaret.

Forskare tror att ashwagandha innehåller kraftfulla antioxidanter, inklusive superoxiddismutas, katalas och glutation peroxidas. Dessa antioxidanter kan hjälpa till att förhindra många typer av cancer, stärka immunförsvaret och bromsa tecken på åldrande. Ashwagandha kan också ha tumörmotverkande egenskaper och kan vara användbara vid behandling av cancerpatienter. Det kan vara användbart vid behandling av febersjukdomar, infektioner och inflammatoriska sjukdomar såsom artrit.

Andra Ashwagandha förmåner kan utgöras kognitivt stöd och minskningar av minnesförlust i patienter med Alzheimers sjukdom. Forskare tror att ashwagandha gynnar hjärnan genom att öka acetylkolinreceptoraktivitet. Dessa receptorer är ansvariga för att upprätthålla en hög kognitiv förmåga och minne. Forskning tyder på att ashwagandha kan stimulera tillväxten av neuroner i hjärnan och kan leda till förbättrad kognitiv förmåga.

Ytterligare forskning tyder på att Ashwagandha kosttillskott kan bete sig på ett sätt som liknar GABA, signalsubstansen ansvarig för sömn, vila och avkoppling. Av detta skäl, forskare anser att Ashwagandha fördelar kan inkludera lindring av ångest, depression och sömnlöshet. Ashwagandha har använts traditionellt för att förbättra manlig sexuell funktion, och kan ha afrodisiakum egenskaper samt.

Ashwagandha har använts traditionellt som en tonic medicin för lung och kardiovaskulära systemen. Forskare tror att ashwagandha kan hjälpa till att reglera blodtrycket och minska kolesterolnivåer. Forskning tyder på att Ashwagandha förmåner kan bland annat minskad blodsockernivå samt en minskning av insulinresistens hos patienter med typ 2-diabetes. Av denna anledning, forskare och naturläkare tror att ashwagandha kan vara ett supplement som kan gynna de med typ 2-diabetes.

  • Ayurvediska metoder har sitt ursprung i Indien.
  • Ashwagandha kan bidra till att minska minnesförlust i patienter med Alzheimers sjukdom.
  • Forskare säger ashwagandha kan hjälpa behandla sömnlöshet.
  • Ashwagandha har traditionellt använts för att öka manlig sexuell funktion och kan ha afrodisiakum egenskaper.
  • Ashwagandha kan hjälpa till att reglera blodtrycket och minska kolesterolnivåer.