Vad är en styrelse Foot?

November 12

Styrelsen fot är en enhet av volymmätning används med hänvisning till lumber i USA och Kanada. Andra nationer använder olika mätsystem för deras virke och timmer. Styrelsen fot består av en träbit som är en fot kvadrat med en tum (ca 2360 kubikcentimeter). Styrelsen foten gäller grov eller oavslutade virke, inte att dimensionera virke som har avslutats och hyvlat, och kommer därför att vara något mindre.

Förstå måttenheter som används med virke kan vara svårt på grund av det faktum att trä krymper när den bearbetas. Som ett resultat kan den faktiska mätningen skiljer sig från det angivna mätningen. I fallet med en bräda fot, är det viktigt att komma ihåg att mätningen appliceras innan virket är klar.

Denna term ofta förvandlas till förkortningen FBM, vilket står för "fot, styrelse åtgärd." Som en metod för stenografi, om mätningarna börjar klättra upp i tusentals ombord fötter, är en M läggs till akronymen, som i 19 MFBM, vilket innebär en annan M vänder mätningen till miljoner "19 tusen ombord fötter.": 3 MMFBM är Tre miljoner ombord fötter.

En vanlig tillämpning av styrelsen foten mätningen är att bedöma värdet av ett träd eller en trädbestånd. Beräkningar kan användas för att bestämma hur många ombord fötter kommer att skördas, vilket i sin tur bestämmer värdet på stativet. Det är inte ovanligt att värdet på en enda stort träd som också uttryckas i ombord fötter, dels så att den person som säljer trädet vet hur mycket virke extraherades från trädet, och därmed hur mycket hon eller han är skyldig.

Värdet av timmer bestäms av fler faktorer än de ombord fötter som kan utvinnas. Kvaliteten på trä är också viktigt. X antal ombord fötter från ett enda träd tenderar att vara mer värdefullt än samma mängd från flera träd. Detta beror delvis på om virket kommer från ett enda träd, kan mycket stora skivor och ark skäras ur det. Det är också på grund av att trä kan vara tätare och av högre kvalitet som ett resultat av ålder av trädet.

  • En av de mest populära styckningsdelar av virke för hem byggnad är två och fyra, som faktiskt mäter 1,5 inches hög med 3,5 inches bred.