Vad är Basal Cistern?

November 8

Den basala cisternen, bättre känd som interpeduncular cistern, är en av de tre stora öppningarna i hjärnans subaraknoidalrummet. Detta är hålrummet mellan spindelvävshinnan och pia mater som står för två av de tre membranen som täcker det centrala nervsystemet. De andra två cisterner i denna region av hjärnan är cistern magna och pontificaten cisternen.

Den basala eller interpeduncular cisternen ligger där spindelvävshinnan mater korsar mellan de två delarna av hjärnans nedre regionen. Spindelvävshinnan mater är en av de membran som täcker komponenterna i det centrala nervsystemet, eller hjärnan och ryggmärgen. Detta är känt som den temporala loben. Det är en region i hjärnan som spelar en viktig roll i behandlingen ljudinformation.

Uttrycket "basal cisternen" avser öppningen läge vid basen av ett par av stjälkliknande fibrösa buntar som kallas cerebral stjälkar. Dessa strukturer är del av ett större nätverk av celler som ansluter hjärnans olika sektioner. Den "interpeduncular cisternen" term är mer populär, eftersom cisternen kan bättre beskrivas som bildar ett hölje för skaft.

Vid mitten av skaft är interpeduncular fossa. Detta är ett dike vid basen av hjärnan med formen av en diamant. Den basala cistern omsluter även Circle of Willis. Uppkallad efter den 17: e-talet engelsk läkare som upptäckte det, är det en cirkulär nätverk av artärer som är ansvariga för att transportera blod till hjärnan. Circle of Willis består av de främre cerebrala och främre kommunicerande artärer placerade på framsidan, den inre halsartären ligger i mitten, och den bakre cerebrala och bakre kommunicerande artärer på baksidan.

På framsidan av det basala cisternen är den andra öppningen hos subaraknoidalrummet kallas pontina cisternen. Den innehåller basilaris artären, som faktiskt ligger på baksidan av Circle of Willis. Den största av de tre cisterner, är dock cisterna magna. Beläget vid den motsatta änden av det basala cisternen och pontina cistern, är det också kallas den cerebellomedullary cisternen eftersom det linjer hjärnans cerebellum.

Öppningar i hjärnan såsom basala cistern nämns ofta vid utelämnandet av andra. Den överlägsna cistern, till exempel, kan också hittas vid sidan av lillhjärnan. I själva verket innehåller den en stor ven som dränerar denna särskilda region av hjärnan. I vissa fall är denna öppning kallas cisternen av den stora cerebrala venen, som består av de överlägsna och omgivande cisterner.

  • Den basala cistern omsluter Circle of Willis, ett nätverk av artärer som ansvarar för transport av blod till hjärnan.