Vad är en Push Pin?

November 14

En Markeringen visar en tjock pinne med en cylindrisk topp som ser nästan ut som formen av en hög hatt. Toppen av en push stift är oftast gjorda av plast och säljs i flera färger samt en transparent klar variation. Push stift används på anslagstavlor och att hänga lättare föremål på väggar. Tryckstiften uppfanns av Edwin Moore 1900.

Moore arbetat med att utveckla sin idé om "ett stift med ett handtag" tills han skapade tryckstiftet vi använder fortfarande i de flesta hem och kontor i dag. Edwin Moore började göra stiften på kvällarna i en hyrd rum. Följande dag skulle han sälja stiften han gjort kvällen innan. Moore började med att sälja sina tryckstift på $ 2,00 $ (USD) en brutto, vilket är 144 stycken. En av hans största tidiga försäljningen var $ 1000 USD värde av tryckstift till Eastman Kodak Company.

Den Moore Push Pin Bolaget driver än idag, strax utanför Philadelphia. Företaget tillverkarna driva stift samt andra poster uppfanns av Edwin Moore såsom olika nubb och bild hängande produkter. Den Moore Push Pin Bolaget har drivits av fyra generationer av Moore familjen.

Plasten "handtag" av tryckstiftet inte bara gör stiften enkelt att trycka in en anslagstavla eller vägg, men också lätt att ta bort. Häftstift är platt och kan bli så djupt inbäddad i en vägg eller anslagstavla att det är svårt att ta bort dem. Flerfärgade tryckstift kan lägga till en rolig look på en anslagstavla, medan den klara färglösa typ av tryckstiftet kan se ganska elegant.

En knappnåls kan arbeta för att hänga upp en liten, lätt punkt på en vägg, men de är mestadels avsedda att använda på anslagstavlor. Push pins bör inte användas för tyngre saker såsom tung bilder eller bilder med glas. Bilden tråd kan glida från plast toppen av tryckstiftet på metallstiftet delen och detta kan lägga vikt på stiftet och orsaka bilden att falla. Push stift är idealiska för att hänga lätta föremål på väggar och för att klämma fast objekt till en yta.

  • Push pins, uppfanns av Edwin Moore 1900, kan användas på anslagstavlor.