Vad är ett kreditbetyg diagram?

March 10

Ett kreditvärderingsdiagram är ett diagram som ger en allmän grafisk överblick av vad som utgör en utmärkt, bra, rättvis, eller dålig kredit värdering. I stället för att visa alla möjliga kredit värderingar, kommer ett kreditbetyg diagram allmänhet bara illustrera kredit poäng som faller mellan två värden; till exempel, kan en kredit värdering mellan 600 och 700 betraktas som "bra". Tyvärr finns det ingen standard diagram för kreditbetyg; vad en långivare anser en bra kredit värdering får endast betraktas som en rättvis kredit värdering av en annan långivare.

Credit betyg baseras på kreditupplysningar som sammanställts av tre olika kreditbyråer; poängen kan också kallas en FICO poäng. Var och en av kreditbyråer kan bestämma en annan poäng, men oftast är de relativt jämförbara och inom 20 eller 30 poäng från varandra. Även en konsument har rätt till en kostnadsfri kredit rapport från varje av de tre kontoren varje år, finns det oftast en liten avgift i samband med mottagandet av kredit värdering. Det är en bra idé att göra det, men eftersom konsumenten då kan se ut på ett kreditbetyg diagram och se var poängen faller.

Vanligtvis är ett kreditbetyg diagram delas upp i fyra kategorier. Credit betyg hamnar någonstans mellan 300 och 850, från sämsta till bästa. I allmänhet är en kredit värdering 300-500 anses mycket dålig, 500-600 kan vara fattiga till rättvis, 600 till cirka 720 anses bra, och något över 720 anses utmärkt. Återigen, dessa siffror är bara en grov uppskattning av dem som kan hittas på ett kreditbetyg diagram - diagram kan variera beroende på källan, och det finns ingen standard finns.

Även om det är en bra idé att konsultera ett kreditbetyg diagram för att bestämma var en persons kredit värdering faller i en allmän mening, är det en bättre idé att veta den exakta kredit värdering, hålla reda på det, och jobbar hårt för att förbättra den. Den kredit värdering består av en kombination av en konsument skuld, betalningshistorik, längd kredit historia, de kreditformer som han eller hon använder, och nya skulder som förvärvats, så det är viktigt att hålla reda på alla dessa. Hyresvärdar, arbetsgivare, långivare, försäkringsbolag och andra allt kan kontrollera konsumentens kredit rapport, och de kommer att titta på den faktiska poängen, inte ett kreditbetyg diagram.

  • Kreditvärderings diagram representerar vad som gör upp en persons kreditvärdighet.