Vilka är de bästa tipsen för planterar Citrus träd?

April 30

De bästa tipsen för plantering citrusträd inkluderar sannolikt två gånger i veckan vattning under det första året av tillväxt, plantering i soliga platser, och undvika utomhus plantering i områden där temperaturen sjunker under 22 F (-5,5 C) på vintern. Om citrusträd planteras inomhus i krukor, bör de i allmänhet hållas i områden som får massor av solljus. Många använder också långsam frisättning gödselmedel i marken före plantering citrusträd för att hjälpa sina träd får en starkare, friskare start. Långsam frisättning gödselmedel skiljer sig från andra typer av gödselmedel, eftersom de normalt inte behöver tillämpas regelbundet, och gödseln kommer i de flesta fall fortsätta att mata trädet i flera månader. Citrus träd inte alltid kräver beskärning, men det kan vara en god idé att beskära träd med områden av svag tillväxt.

Människor som vill plantera citrusträd bör överväga sin plats först. Citrusträd i allmänhet inte gör bra i områden som får mycket kallt på vintern. Som en tumregel, de flesta trädgårds experter rekommenderar plantera citrusträd utanför i områden som inte upplever temperaturer som tappar mycket långt under fryspunkten. Människor som bor i områden som får massor av kallt väder kan ha möjlighet att framgångsrikt växa citrusträd inomhus i krukor. Det är oftast anses bäst att placera citrusträd i områden i hemmet med massor av ljus, till exempel en solrummet eller framför stora, otäckta fönster mot söder.

Citrusträd som planteras utanför bör i allmänhet placeras i områden som får massor av solljus. Unga träd kräver regelbunden vattning under det första året av tillväxt, vilket är normalt den snabbaste växande perioden för citrusträd. Djupa vattning två gånger i veckan är normalt att föredra för unga citrusträd, men det kanske inte är nödvändigt att vatten som ofta under veckor med kraftiga regn. Efter det första året av tillväxt, kan de flesta citrusträd sig med bara en djup vattning varje vecka, förutsatt att ingen nederbörd.

Gödnings kan också vara mycket fördelaktigt vid plantering citrusträd. Många människor införliva långsam frisättning gödselmedel utformade för citrusträd i jorden innan deras citrusträd i marken. Citrusträd som får gödsel under sitt första år av tillväxt växer ofta bli större och kan producera mer frukt än träd som inte var befruktade. Om en långsam frisättning gödnings inte används initialt, regelbundna tillämpningar av gödsel om en gång per månad bör ge liknande resultat. Beskärning är inte alltid nödvändigt, men det kan gynna citrusträd, om svaga, ohälsosamma grenar tas bort regelbundet.

  • Curtis träd bör vattnas två gånger i veckan under det första året av tillväxt.
  • Citrus allmänhet inte gör bra i områden med kalla vintrar.
  • Citurs träd gynnas specifikt formulerade gödselmedel.
  • I hemmet, bör citrusträd planteras i områden med stora mängder solljus, som en solrummet.