Skörd Örter

July 27

Örter är ett bra komplement till alla trädgården, och kan till och med vara det centrala temat i vissa typer av trädgårdar. Men om du ska växa dem, och ännu viktigare att använda dem i din matlagning, då du kommer att behöva så småningom skörda dem. Saken är om örter inte skördas ordentligt kan du sluta förstöra anläggningen. Lyckligtvis skörd örter kan vara förvånansvärt lätt så länge du följer några enkla regler.

  • Vet dina växter. Den kanske enskilt viktigaste delen av avverknings örter är att veta dina växter. Trots allt, om du inte vet när de örter är fullt mogna, det är lite svårt att veta när de ska skördas. Om du inte redan har gjort det före plantering dina örter, tar sig tid när de växer upp att lära sig när de är redo för skörd.
  • Använd rätt verktyg. Om du inte använder rätt verktyg vid skörd örter, kan du mycket lätt hamna skada dina växter så illa att de inte kan användas längre. Vanligtvis allt du behöver för att skära örter är antingen en vass kniv eller en vass sax. Se till att de är vassa, eftersom de kommer att skära igenom örter enklare och med mindre skador. Se till att du också har några gummiband eller ståltråd till "gäng" up dina skördade örter.
  • Inspektera örter. Innan du börjar klippa eller skörda dina örter, se till att du tar en titt på örter själva att se till att de är i gott skick. Till exempel kommer du vill titta på bladen, stjälkarna, och andra delar av anläggningen för missfärgning, hål, och andra tecken på skador. Om du hittar någon av dessa tecken inte använder den del av anläggningen, eller om skyltarna är illa nog inte använda denna anläggning alls.
  • Harvest vad som behövs. När skördetiden kommer först runt, bara ta de delar av växten som du behöver för just då. Detta begränsar traumat till planen, samtidigt som den hjälper att örterna håller sig fräscha tills du faktiskt behöver det.
  • Skörd och lagra kvar. Nära slutet av säsongen, kommer du vill avsluta skörda dina örter. Om du inte behöver använda dem alla på en gång, kan du överväga att torka ut dem för senare användning. Ett annat alternativ är att förvara dem i en lufttät påse och förvara dem i kylskåpet. Den enda nackdelen med detta alternativ är att du bara kommer att kunna lagra upp dem till två veckor beroende på din kyl.

Skörd örter behöver inte vara en svår eller öppet komplicerad uppgift. Istället, ta din tid och gör din läxa innan handen. Tänk på att skörda örter är ungefär som beskärning någon slags anläggningar, och bör göras med omsorg och precision. Så att du inte öppet skada anläggningen, och du fortfarande har den runt för framtida skörd.