Hur väljer jag det bästa Prägling Paper?

July 28

I en värld av papper hantverk, är prägling processen för att skapa en tredimensionell bild eller design med tillämpning av värme eller tryck. Välja den bästa präglingspapper beror på ditt projekt och präglingen effekt du väljer. Det finns papper som inte är lämplig för torr prägling, men det finns nästan inga gränser för tidningarna som kan användas för värmeprägling, beroende på vilken effekt du är ute efter. För torr prägling, kommer den bästa pappers vara en ljusare färg och kommer inte vara för tjockt eller för tunt.

De två viktigaste präglingseffekter är torra prägling och värmeprägling. Torr prägling, eller lättnad prägling, är ett annat namn för traditionell prägling, där en mässingsplatta eller annat hårt material används för att imponera på en upphöjd mönster på din prägling papper. För att värma relief, du stämpla en bild på din prägling papper med prägling bläck, strö bilden med embossingpulver och sedan värma den med en speciell pistol - liknar men mer kraftfull än en hårtork - som omvandlar pulvret i en glänsande vätska , tre-dimensionell utformning som härdar då det svalnar.

För torr prägling, kom ihåg att eftersom du kommer att imponera designen på präglingspapper med hjälp av en mässings stencil, kan papperet inte vara för tjockt eller för tunt. Om papperet är för tjockt, såsom affisch ombord, kommer du inte att kunna imponera på designen. Om papperet är för tunt, såsom mjukpapper, kommer papperet tenderar att riva eller inte kommer att hålla designen mycket väl.

Papper såsom kartong, kopieringspapper, brevpapper och kraftpapper är bra val. Dessutom måste du kunna se igenom pappret med hjälp av en ljusbord, så mycket mörka papper, inklusive papper som är svart, midnattsblått och mörkbrun, inte är lämpliga. Därför kommer den bästa präglings papper för torr prägling bli ljusare papper eller kartong, såsom de som används för gratulationskort. Du kan också använda vellum för torr prägling. När vellum är präglad, vänder papperet från genomskinlig till ogenomskinlig vit, vilket skapar en mycket intressant effekt.

För värmeprägling kan du välja ljusa eller mörka papper, kartong, mönstrat papper, glättat papper eller specialpapper sådana som vellum eller mjukpapper. Ju tyngre pappersvikten, desto mindre sannolikt papperet krypa upp vid uppvärmning. När prägling lättare papper, såsom vellum, kan du placera den mellan några böcker att platta när den svalnar. Embossing papper såsom vellum, silkespapper eller OH kan användas i värmeprägling att uppnå ovanliga och vackra effekter i decoupage projekt.

  • I torrt prägling, bör papperet inte vara för tjockt eller för tunt.
  • Kopieringspapper kan vara ett bra val för prägling papper.
  • I en värld av papper hantverk, är prägling processen för att skapa en tredimensionell bild eller design med tillämpning av värme eller tryck.