Vad är en Lariat halsband?

September 23

Om du letar efter unikt sätt att jazz upp din garderob, överväga att köpa en lariat halsband. Den traditionella stilen består av en lång kedja som kan lindas runt halsen två eller flera gånger. Kedjan kan knutna eller bundet på flera olika sätt. Denna mångsidighet gör lariat halsband ett utmärkt komplement till en kvinnas garderob, eftersom den rymmer nästan alla typer av halsen.

Lariat halsband kan göras från många olika material, inklusive glas eller trä pärlor och kedjor gjorda av olika metaller. Blomma eller blad charm tillsättes vanligen till änden av halsbandet, men andra typer av mönster finns också. Om du inte kan hitta ett halsband som passar dina behov, överväga att be en lokal hantverkare att designa något speciellt just för dig.

Det första beslutet att göra när du bär en lariat halsband är om du föredrar en lång dinglar eller en kort dingla. En lång dingla är elegant och sofistikerad, vilket gör den till den perfekta tillbehöret för att bära med en formell klänning. I jämförelse, ger en kort dinglar en något mer avslappnad look som är bättre lämpad för att bära till kontoret med en knapp upp blus eller en v-ringad tröja.

En lariat halsband kan knuten med flera olika tekniker. Om materialet inte är för hård, försök knyta den med en snabb knut som om du börjar knyta skorna. Om halsband har en ögla i ena änden, kommer en slip knut fungerar bra för att säkra pjäsen. Det är också ganska populärt för att försöka knyta en LASSO halsband med antingen en överhandsknop i fronten eller en överhandsknop i ryggen.

En av de mest kreativa sätt att bära en lariat halsband är som ett bälte. Helt enkelt drapera den runt midjan och knyt en knut ungefär en tum från din höftben. Detta är ett utmärkt sätt att lägga intresse för en enkel svart klänning när du är redo för en natt på stan.

Om tanken på ett halsband som kräver att du knyta det verkar tillsammans som för mycket arbete, det finns ett annat alternativ att överväga. Den moderna variant av den traditionella lariat har den hängande tofs i fronten, men har ett spänne i ryggen. Detta tillåter inte så många alternativ för anpassning, men det gör halsbandet lite säkrare. Att välja att bära denna stil av lariat halsband kan vara till hjälp om du är van att bära chokers eller korta kedjor med ett spänne.