Vad är American Film Institute?

September 24

American Film Institute (AFI) grundades av National Endowment for the Arts (NEA) som en del av 1967 USA National Foundation på konst och humaniora lagen. Som ett samarbete mellan NEA, Motion Picture Association of America, och Ford Foundation, var AFI skapades för att uppmuntra och bevara produktionen av film och medier i Amerika. American Film Institute hyllar enastående arbete inom film och tv varje år, samt upprätthålla AFI vinterträdgård, anses vara en av de bästa examen filmskolor i världen.

Från början American Film Institute har fört samman några av de största namnen inom amerikansk film. Den ursprungliga förtroendevalda ingår skådespelare Gregory Peck och Sidney Poitier, och nuvarande förvaltare inkluderar Stephen Spielberg och Al Pacino. Vinterträdgården på American Film Institute har producerat många kända film yrkesverksamma, t.ex. regissörer Terrence Malick, Ed Zwick och Lesli Linka Glatter.

Att arbeta tillsammans, medlemmarna i AFI skapade National Center for Film och Video Preservation, som arbetar för att återställa och kopiera bio klassiker som har försämrats på grund av ålder, missbruk och tidiga inspelningstekniker. Den ideella organisationen upprätthåller också den AFI Katalog av filmer, en av de största referenskällor för filmografiska information i världen.

Sedan 1973 har den amerikanska filminstitutet ges en Lifetime Achievement Award årligen till en person som de känner har betydligt avancerade filmens värld eller tv, och vars arbete har stått emot tiden. Den första mottagaren av utmärkelsen var regissören John Ford, en fyra tiden bästa regi Oscar vinnare. Andra mottagare har inkluderat James Stewart, Fred Astaire, Martin Scorsese och Meryl Streep.

En av de största strävanden American Film Institute är deras examen vinterträdgård. Av tusentals sökande, är cirka 28 elever accepteras per år i varje av sex områden specialitet: manusskrivande, regi, produktion, filmkonst, redigering och scenografi. Konservatoriet Programmet betonar praktisk utbildning, med eleven avslutat minst tre kortfilmer per år. Många experter anser att AFI konservatoriet att vara bland de bästa filmskolor i världen. Många utexaminerade från skolan har gått vidare till betydande berömmelse och produktiva karriärer inom filmindustrin.

År 1998 för att fira hundraårsdagen av amerikansk film, började AFI släppa av filmer som kallas AFI 100 år .... Förteckningarna bestäms de bästa filmer, karaktärer och stunder av det senaste århundradet genom en stor opinionsundersökning av filmindustrins arbetare. Listan har uppdaterats med 2007, men den översta filmen förblir 1941 dramat Citizen Kane. Andra AFI listor namn Humphrey Bogart och Katherine Hepburn som de bästa stjärnor av århundradet, och Star Wars Episod IV: A New Hope som har den bästa filmmusik.

Målet med det amerikanska filminstitutet är att främja film och tv på alla tänkbara sätt. Genom insatser och presentationer bevarande, organisationen utbildar filmvärlden om sitt förflutna. Genom filmfestivaler såsom den årliga AFI Fest, de hjälper till att uppmuntra nuvarande proffs. Viktigast genom att utbilda nästa generation av filmskapare, hjälper AFI forma framtiden för filmen.

  • Institutets utbildningsprogram omfattar områden av filmproduktion, inklusive redigering.
  • Forskarskolan vid American Film Institute är väl känt för sin filmkonst program.
  • 1959 classic "Some Like it Hot" hette den roligaste amerikanska filmen av AFI 2000.