Vad är ett knä Mill?

September 22

Ett knä kvarn är en typ av vertikalfräs där i stället för hela tabellen är stationär, är det möjligt att röra sig längs y, eller vertikalt, axel, en riktning i vilken arbetsstycket kan röra sig i förhållande till fräsverktyget forma den. Detta skiljer sig från vanliga fräsmaskiner, där tabellen endast kan röra sig längs både x, eller horisontella, axises, och chefen, som består av den annars stillatoppsliden och spindel är ansvarig för alla borr- och tråkiga rörelser längs y-axeln . Knäet kvarn är också annorlunda från de flesta fräsar grund av dess huvud, som också kan röra sig längs en x-axel. Bridge kvarnar är knä kvarnar och, på grund av att deras rörelseförmåga, de kan ta på sig en mängd olika arbetsstycken storlekar.

Vertikala fräsmaskiner allt arbete och form metall på ett liknande sätt. Mycket till skillnad från en trä eller metall svarv, där arbetsstycket vänder vid höga varv och skärs av en stationär verktyg, en fräsmaskin gör tvärtom. Det är där arbetsstycket hålls stationärt och är fastklämd till tabellen, medan fräsverktyg snurra vid mycket höga varvtal för att göra exakta snitt. Skillnaderna mellan olika typer av fräsmaskiner brukar ligga med hur läget för arbetsstycket flyttas.

Också som de flesta fräsmaskiner, är ett knä kvarn som kan utföra ett otroligt brett utbud av skärande och bearbetande processer. Vissa av dessa processer omfattar beläggning, styckning, och kortplats bearbetning. Ett sådant brett spektrum av bilda kapacitet är möjlig genom att anställa fräsverktyg, som är mycket lik borrkronor. Dessa skärande verktyg finns i många olika former och storlekar, som alla skär annorlunda stora former när de används.

Knäet kvarn kan vara mycket fördelaktigt när det gäller bearbetning större föremål. I vissa scenarier, kommer en rörlig spindel inte tillräckligt vridmoment för att borra vertikala hål, en process som också kallas tråkigt. Knee kvarnar, å andra sidan, har stationära spindlar, och alla y-axelrörelse utförs genom bordsarbetsstycket ligger på. Detta arrangemang resulterar i en betydande ökning vridmoment, vilket gör det möjligt att borra hål i hårdare material. En annan fördel till knäet kvarn är också ett resultat av den vertikala rörelsen av bordet, som större föremål även kan bearbetas, beroende på en ökning i höjd kapaciteten.