Hur väljer jag det bästa Ibuprofen Gel?

September 25

Ibuprofen gel är den aktuella versionen av den populära orala smärtstillande. Denna typ av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) i gelén versionen är ibland en effektiv plats behandling för smärta i samband med artrit och muskelvärk. Utvärtes ibuprofen säljs i olika former i droghandel, och andra versioner innehåller naturliga ingredienser som marknadsförs som är säkrare för konsumenterna. Den bästa typen av ibuprofen gel som du i slutändan väljer beror på den specifika tillstånd som du använder produkten, samt det belopp som du behöver. Topikala NSAID bör inte tas i samband med ibuprofen gel kapslar eller tabletter.

Over-the-counter smärtstillande medel är fortfarande den ledande källan av att behandla mindre värk samt feber. Ibuprofen väljs ofta över paracetamol eftersom det bär mindre risk för leverproblem. Denna speciella smärta medicinering fungerar genom att minska hormoner i kroppen som orsakar en viss typ av smärta. Ibuprofen gel är ibland en föredragen version av den smärtstillande eftersom det kan penetrera ett visst område av smärta utan medicinering som bearbetas genom levern först.

Aktuella smärtstillande blir allt vanligare på marknaden som konsumenterna söker snabba och säkra behandlingsmetoder för olika förhållanden. Ibuprofen gel oftast används för att behandla led- och muskelsmärtor, liksom för mensvärk. Som med den orala formen av läkemedlet, är gelén vanligen för det drabbade området var 4-8 timmar.

De mest tillförlitliga former av ibuprofen gel är märkta som innehåller den aktiva NSAID. Dessa produkter är vanligast säljs på apotek samt livsmedelskedjor, även om vissa konsumenter som använder produkten ofta för att behandla idrottsskador välja att köpa geler i bulk på nätet. När du letar efter en ibuprofen gel, är det viktigt att titta på alla ingrediensetiketter, som vissa naturliga produkter är märkta som lika effektivt som NSAID, men de egentligen inte innehålla drogen.

En annan faktor är att välja rätt mängd medicin som du faktiskt behöver. Gel versioner av ibuprofen tenderar att ha kortare lagringstider jämfört med tablett versioner, så att du inte vill köpa för mycket om du behandlar en tillfällig sjukdom. Det är också viktigt att komma ihåg att du använder aktuell ibuprofen under lång tid kan orsaka negativa hälsoeffekter, så du kanske vill sluta använda produkten om symtomen inte förbättras.

Alla ibuprofen produkter kan vara lika kraftfull som nästa, så det är viktigt att komma ihåg att du inte ska ta mer än en typ åt gången. Om en viss ibuprofen gel är inte effektivt vid behandling av din smärta, kan du överväga att prata med din läkare innan du flyttar till en annan medicinering. Med aktuell ibuprofen samtidigt som en oral version kan leda till en överdos, vilket också kan orsaka huvudvärk, yrsel och magsmärtor. Gravida kvinnor ska inte använda någon form av ibuprofen såvida inte detta beordras av en läkare.

  • Lokalsmärtstillande appliceras direkt på huden för smärtlindring.
  • Ibuprofen gel kan hjälpa till att lindra mensvärk.
  • Topikala NSAID bör inte tas med ibuprofen kapslar eller tabletter.