Vad är några naturliga alternativ till socker?

February 20

Vissa konsumenter försöker undvika socker, eftersom de tror att det har en negativ inverkan på människors hälsa. Men livet utan sötningsmedel verkar ganska tråkig för många, eftersom människan har en söt tand. Medan existerar artificiella alternativ till socker såsom aspartam, vissa konsumenter föredrar att undvika dessa också, eftersom de kan vara knutna till hälsoproblem. Lyckligtvis finns det ett antal naturliga alternativ som utvinns ur växter eller samlats på andra sätt. Vissa av dessa socker alternativ är också hälsosamma kostvanor.

En av de vanligaste alternativen till socker är honung, en produkt tillverkad av bin från växters nektar. När bina gör honung, de omvandlar det socker i växt nektar i en användbar form, en tjock, gyllene till bärnstensfärgad vätska som är mycket söt och rik. Honung emellertid också är relativt hög i kalorier, vilket ibland är en angelägenhet för människor som undviker socker på grund av dess höga kaloriinnehåll.

För människor som är oroade över kalorier, är agave nektar ett bra val. Liksom många andra alternativ till socker, det är faktiskt sötare än socker, och bör användas i mindre mängder; ungefär en tredjedel av en kopp agavenektar kommer att ersätta en kopp socker. Smaken liknar honung, och den kan användas i ett intervall av tillagningsprocesser. Konsumenter som är oroliga miljö plundring bör söka hållbart skördad agave, eftersom anläggningen är i hög efterfrågan.

En annan flytande alternativ till socker är rissirap, som är tillverkad av kokta och fermenterat ris. Ofta är brunt ris används, skapar en rik, nötig sötningsmedel med en mild, krämig smak. Ris sirap kan användas i en rad olika rätter, även om smaken inte alltid funkar bra med bakade varor, så kockar ska smaka det och experimentera innan du använder den i överflöd. Lönnsirap är också en användbar alternativ, även om den starka smaken kan göra det olämpligt för vissa matlagning.

Det finns också flera torra socker alternativ, inklusive datum socker, ett socker som bildas slipning datum. Datum socker kan användas för att baka precis som vanligt socker. I vissa regioner, björksocker, även kallad xylitol, finns också. Xylitol är en förening som är närvarande i många andra växter och frukter samt. Slutligen, är stevia ett utdrag av en söt blad växt som är mycket söt, finns i både pulver och flytande form. Ungefär en tesked av kalorifria stevia kommer att ersätta en kopp socker.

  • Nectar från agave växten är ett möjligt alternativ till socker.
  • Xylitol.
  • Datum, som kan användas för att göra datum socker.
  • Clover honung i sprutflaska.
  • Stevia kan användas för att sockra drycker.
  • Honung är ett hälsosammare alternativ till socker.
  • Socker är en mycket vanlig livsmedelstillsats.