Vad är torkskåp?

June 23

Ett torkskåp, även känd som ett torkskåp, är en vertikal enhet utformad för att torka kläder utan tumling. Den kan användas för att torka kläder som inte säkert kan torkas i en konventionell torktumlare. Torkskåp är mer vanligt förekommande i Europa, oftast i professionella kläder städning och tvätt anläggningar. Vissa företag, emellertid nu producerar torkskåp storlek för bostäder.

Medan många moderna fibrer och kläder mönster är väl lämpade för torkning i en torktumlare torktumlare, det finns fortfarande vissa typer av tyg och textilprodukter som inte bör placeras i en torktumlare. I vissa fall bör dessa poster bara få torka på egen hand medan hängde upp på ställningar, en process som kan ta flera timmar, även under natten, att slutföra. Ett torkskåp dock möjliggör en mycket snabbare torkning av kläder och andra textilier, som gardiner eller täcken.

Kläder, hemtextilier, eller skor kan placeras eller hängas i torkskåp och dess dörr stängs. Varmluft cirkulerar sedan i hela torkskåpet, torkning av artiklar inom. När torkcykeln är klar, kan användaren enkelt ta bort kläderna från maskinen.

Förespråkare för torkskåp påpeka att dessa contraptions använder mindre energi än torktumlare. Eftersom de är helt enkelt lådor med varmluft cirkulation, finns det färre mekanismer som kan bryta ner, vilket kan spara användarna pengar på reparationer och utbyten. Andra fördelar är bevarande av kläder och andra föremål torkade i skåpet. Eftersom kläderna in i ett torkskåp inte blir piskade runt, är mindre stress appliceras på fibrerna och sömmarna, vilket kan bidra till en kläder eller hushålls objektets livslängd. Vissa användare tycker också det faktum att kläder kommer ut ur skåpet med minimal skrynkling, redo att vika eller hänga vid behov.

Den primära nackdelen med användningen av torkskåp i hem är deras storlek. Mekanismen är en vertikal enhet som kan ta upp en betydande mängd utrymme. Som sådana är de normalt byggda för kommersiellt bruk. Vissa företag producerar nu hem stora torkskåp som är smalare i bredd än kommersiella modeller. Marknadsförs som storleken på ett litet kylskåp, är dessa ofta marknadsförs till amerikaner som bor i lyxhus med överdimensionerade tvättstugor och källare som rymmer en så stor apparat.