Vad är en Radio Scanner?

June 10

En radio scanner är en enhet som gör att användaren kan lyssna på någon annans radiokonversation. Radio skannrar är särskilt användbara för dem som har en nyfikenhet att övervaka räddningskommunikationskanaler eller flygkontrollkanaler. En radio scanner är ofta i stånd att mottaga signaler från en mängd olika tillämpningar och kan programmeras för att endast ta upp specifika frekvenser.

Eftersom människan först plockade upp förmågan att hörbart kommunicera, har andra människor haft en önskan att lyssna på vad som sägs. Medan avlyssning är socialt oacceptabelt, lyssnar på en radio scanner är acceptabelt. Detta beror på att de offentliga etern är just det - allmänheten. Det finns ingen förväntan om sekretess som det kan vara i andra former av kommunikation.

Det huvudsakliga syftet med en radio scanner är att scanna en bredd av frekvenser för att leta efter samtal. När den hittar en konversation, kan det finnas kvar på den frekvensen tills det finns ett tillräckligt stiltje i konversationen. Skannrar kan finnas kvar på frekvensen för en bråkdel av en sekund efter en överföring stoppas, eller kan vänta betydligt längre tid. Detta är oftast bestäms av användaren.

Radio scanner är helt enkelt inget annat än en annan typ av radiomottagare. Den tar emot en signal och förstärker dem så att de kan höras hörbart. Dessa radiomottagare är ofta inte avsedd för högkvalitativa ljudsändningar och kan därför inte ha samma tydlighet av ljud många är vana att höra från en radio.

Medan de flesta människor kan lyssna på en radio scanner av en ofarlig fascination för det som sker, polis och andra säger att de kan vara ganska farligt. Om brottslingar håller en scanner till hands, kan de ha möjlighet att förverkliga en räd kommer att ske, och därför vidta åtgärder för att lämna området eller dölja bevis. Detta är en anledning till brottsbekämpande myndigheter över hela landet har börjat använda cellulära frekvenser som inte kan fångas upp av radio skannrar.

Skannrar kan också användas vid vissa idrottsevenemang för att förbättra ett fan erfarenhet medan på läktaren. Detta är särskilt populär på NASCAR evenemang. I själva verket, NASCAR faktiskt kommer att informera fans, både på sin hemsida och på banan, vad frekvenserna är att lagen kommer att använda för dagen.

Att höra lokala nödtrafik och flygkontrollfrekvenser, måste de programmeras in i radion scannern. I de flesta fall kommer de instruktioner som följer med enheten inkluderar populära frekvenser för ett område och hur man programmerar in dem i enheten. I andra fall kan de hänvisa dig till en webbplats med information som uppdateras ofta med denna information.

  • Radioskannrar används ofta för att lyssna på polis och andra räddningskanaler.