Vilka är de olika typerna av Träbearbetning Borrar?

September 18

De två allmänna kategorier av träbearbetning borrar är manuella borrar och borrmaskiner. Borrmaskiner köras på el och kan generellt skära hål mycket snabbare än manuella sådana. Den mer traditionella metoden att träbearbetning innefattar användningen av manuella handborrar; medan dessa är mycket användbara för vissa tillämpningar, de tar mer tid och ansträngning för att använda. De specifika mönster av träbearbetning borrar kan variera kraftigt beroende på vilken typ av jobb som görs; vissa är handen modeller, medan andra är bänkmonterade och skär hål med ett pressystem.

Moderna träarbetare är mest benägna att använda flera olika typer av träbearbetning borrar när slutföra ett projekt. Den mest använda modellen är kanske den trådlösa eller trådbundna handborr, som rinner av elektricitet och är tillräckligt liten för att utövas lätt för hand. Dessa träbearbetning borrar är mångsidiga och lätta, och i vissa fall är de ganska portabel. Sladdlösa modeller rinna av batterier, som tillåter användaren att ta bilen tex. Borrmaskiner med sladd är mer begränsade, eftersom de måste vara ansluten till ett vägguttag, men de ger konstant effekt och, i många fall, mer makt i allmänhet. Båda borrarna har ofta system som gör föränderliga borren snabbt och enkelt för ytterligare bekvämlighet.

Borra pressar träbearbetning borrar som är mycket större; de används för att göra exakta snitt liksom flera styckningsdelar av samma djup. Dessa har oftast kraftiga metallbaser så en träbit kan stödjas på själva maskinen, och bitarna är också utbytbara. Biten är monterad på ett pressystem, vilket betyder att föraren kan höja eller sänka borrkronan med hjälp av en handvev monterad på sidan av maskinen. De flesta av dessa maskiner drivs av en motor som snurrar lite vid höga hastigheter; Detta förbättrar noggrannheten av snittet och hjälper till att förhindra grader eller stickor.

Manuella träbearbetning borrar inkluderar "eggbeater" stil bröst borr, den gimlet och stag och lite. Bröstet borr är känd som äggvisp borren eftersom veven är monterad på sidan av en vertikal stolpe, och den spinner en växel som roterar biten i mycket på samma sätt som vissa äggvisp bladen snurra. Ortosen och lite presenterar en C-formad arm som kan vridas snabbt att vända lite, och gimlet har en bit av en viss storlek som har en inbyggd hantera en användare kan vända manuellt.

  • Manuella handborrar används för traditionell träbearbetning.
  • Kraft borrar används vanligen i träbearbetning.