Rengöring Ömtåliga Ark

September 8

Har du några favorit siden eller satin lakan som behöver rengöras? Tja, inte bara kasta dem i tvättstugan som du skulle något annat. Rengöring ömtåliga blad tar lite extra omsorg och försiktighet från din sida. Allt du behöver göra är att följa dessa steg för att se till att dina siden och satin lakan är rena som möjligt.

Silk:

  1. Titta arket över. Alltid inspektera dina sidenlakan för att se om det finns några märkbara fläckar. Om det finns, sedan försöka upptäcka tvätta bort dem. Gör detta genom att försiktigt tvätta den smutsiga fläcken med en mjuk svamp och varmt vatten. Gnid försiktigt, men inte skrubba tyget för hårt. Om du skrubba för hårt kan du oavsiktligt skada bladen. Medan du letar efter eventuella fläckar, leta efter några revor eller hål. Om du hittar någon, har dem repareras.
  2. Använd den känsliga miljö. Ställ tvättmaskinen på sin fina inställning, med ljummet vatten. Använd standardcykellängd bara, använd inte någon extra cykel eftersom det kan orsaka arken att sträcka, tår, eller på annat sätt skadas på något sätt. Se också till att du tar bort bladen innan de når centrifuger eftersom det är också för hårt på arken, och kan orsaka skador som du inte vill ha.
  3. Milt rengöringsmedel bara. När du lägger tvättmedel eller tvål på dina sidenlakan, se till att du bara använder den mildaste tvättmedel som du kan hitta. Känn dig fri att också använda en del sköljmedel, men se till att det också är en mild version också. Följ rekommendationerna i tvättmedel och sköljmedel tillverkaren om hur mycket du ska använda när du tvättar dina lakan.
  4. Häng torrt. Torka inte dina sidenlakan i torktumlaren, istället hänga torka dem. Häng inte torka bladen i direkt solljus, eftersom det kan skada bladen. Snarare hänga bladen upp, och låta dem dropptorka. Så snart de är klara torkning, ta bort dem från linjen, och vik upp dem och sätta dem bort för att undvika rynkor. Om du absolut måste använda en hårtork för att torka din tvätt, se till att inställningen är på lägsta möjliga temperaturinställning, och att du tar bort dem så fort de är torra.

Satin:

  1. Bestäm vilken typ. Vanligtvis finns det två typer av satin lakan. Den första är tillverkad av natursilke eller acetat, och den andra är gjord av nylon eller polyester. Om dina satänglakan är gjorda av silke eller acetat, sedan antingen handen tvätta dem eller tvätta dem enligt anvisningarna siden ark ovan. Om de är polyester eller nylon sedan fortsätta på.
  2. Maskintvätt. Du kan tvätta nylon eller polyester satin lakan med hjälp av känsliga inställningen på tvättmaskinen, och den kallaste möjliga temperatur. Än en gång, tvätta lakan med standardcykellängd, ta bort dem innan centrifugeringen.
  3. Torr på lägsta inställningen. Torka dina lakan i torktumlare, med den lägsta möjliga värmeinställning. Det vore bättre att inte använda någon värme alls när du torkar dina lakan i torktumlaren. Kontrollera regelbundet att se till att bladen inte har trassla under sin torkning.
  4. Ta snabbt. Så snart bladen är torra, ta bort dem från torktumlaren och vik dem. Detta gör att du kan lagra arken utan rynkor, och se till att de är runt så länge som möjligt.