Vad är Kitchen Bouquet?

October 28

Kök Bouquet är en sås som har använts av amerikanska kockar i över 100 år. Den kan användas som en brun sås eller sås bas för att göra snabba måltider från grunden. Kök Bouquet fungerar också som en krydda. Det tar bara en liten mängd för att berika färgen på mat och en flaska räcker länge.

Jules Tournade, en godis företagare, först skapade såsen gjord av kryddor, örter, grönsaksjuice och karamell 1877. Han döpte den Tournade s Koncentrerad Essence, som tog första plats på den första årliga Exposition av livsmedelsprodukter i 1882. Efter vinna denna ära, var Tournadeâ € s sås omdöpt Kök Bouquet Browning och krydda såsen. Denna sås såldes ursprungligen i en aqua glasflaska som sedan har blivit ett samlarobjekt antika, och skulle gå vidare till att bli en stapelvara i många kök. Sedan 1971 har såsen sålts av The Clorox Company.

Kök Bouquet är populär bland kockar och livsmedels stylister som är oroliga med mat presentation. Även om det innehåller några kryddor för smak, är det oftast används som ett brunfärgningsmedel. Kök Bouquet ofta borstas över kött för att ge det en tilltalande, rostad utseende. Det används också för att förbättra färgen på livsmedel som don € t sväng brun när de kokas i en lerkruka potten eller mikrovågsugn. Såsen används också till mörkare färg på grytor, soppor, marinader och såser.

Vissa människor tycker att smaken av Kitchen bukett läckra, och de gillar att lägga till den i livsmedel för att få fram smaken. Andra människor donâ € t tror att det har någon smak alls, så de bara använda den som en brun sås. För människor som inte gillar det, är det vanligaste rapporterade att smaka bränt. Tournade avsedda för kök Bouquet att smaka som nötkött, och det gör att vissa människor.

Huvudingredienserna i Kitchen Bouquet är karamell och en bas gjord av ett antal av grönsaker och kryddor. Såsen är bevarad med en liten mängd natriumbensoat. Den levereras i samma brun flaska med en gul etikett att det har förpackats i årtionden. Den enda skillnaden i förpackningar är att den ursprungliga brun flaska gjordes av glas, och nu den är tillverkad av plast.

Det finns flera sätt att göra en hemmagjord brun sås använder ingredienser som finns i de flesta kök, och en kombination av brunt socker och vatten är allt som behövs för enkla recept. Det första steget är att laga 1/2 kopp farinsocker på svag värme under ständig omrörning tills den blir mörkbrun. Lägga två koppar vatten kommer att skapa en sås som ger kött som attraktivt, rostade utseende.