Vad är trådlöst internet?

October 27

Wi-fi, som ibland kallas en "hot spot" om det är tillgängligt för allmänheten, är ett lokalt nätverk (LAN) som drivs av radiovågor istället för kablar. Den sänds från ett centralt nav, som är en hard-wired enhet som faktiskt ger i Internet-anslutningen. Navet, som ligger vid huvud datorsystem eller server, sänder Internet-anslutning till kunder, som omfattar i stort sett vem som helst inom mottagningsområdet som är utrustad med ett trådlöst LAN-kort och ett lösenord till nätverket, om det är säkrad.

I hemmet, kommer ett skrivbordssystem setup för trådlöst Internet sända uppkoppling i hela närområdet. Varje familjemedlem med en bärbar eller stationär i ett annat rum kan ansluta trådlöst till Internet för att dela huvudanslutningen. Grannar kan också ha möjlighet att komma åt denna trådlösa anslutning, vilket är varför de flesta trådlösa nätverk är konfigurerade med lösenordssäkerhet. I det här fallet måste varje maskin som vill ansluta trådlöst först slutföra en "handskakning" med LAN, där lösenord krävs. Om rätt lösenord medföljer ej, är åtkomst nekad. Säkerhetsprotokoll har förbättrats med Wi Fi Protected Access (WPA) och Wi Fi Protected Access 2 (WPA2) alternativ.

Även trådlöst Internet är mycket bekvämt i hemmet, kan det vara ännu mer så på arbetsplatsen. Ett trådbundet nätverk kan vara inte bara mycket tidskrävande att installera under en byggnad, är det också mycket dyra. Ethernet-kablar används för att ansluta klientmaskiner kan behöva dras genom väggar, tak och golv. Förr i tiden var denna nackdel ibland förbises på grund av fördelarna med ökad säkerhet och snabbare dataöverföring hastigheter genom dessa kablar.

Dessa fördelar har till stor del mildras dock. Trådlösa LAN kan installeras i praktiskt taget minuter med nästan vem som helst, är extremt billigt, och kan ha dataöverföringshastigheter som rival hårt kabelanslutna Ethernet LAN. Dessutom WPA2 krypterar all trafik på LAN, hantera problemet med avlyssning.

En av de mest populära program för trådlöst Internet är den offentliga hot spot. Internetkaféer är ett exempel på platser där man kan sitta med en laptop och smutta kaffe medan cruising Internet, kolla e-post, eller att forska. Mobiltelefoner och personliga digitala assistenter (PDA) är utrustade med webbläsare kan också använda dessa åtkomstpunkter genom offentliga hotspots.

Vissa orter erbjuder gratis trådlöst internet för invånare och besökare. Eftersom trådlösa LAN använder radiovågor som förvränger över långa avstånd, är radien hos signalen begränsad, och ju längre från navet, den svagare signalen. Städer som ger tillgång därför normalt täcka ett visst område i staden där människor kan parkera för att få tillgång.

Tekniken för trådlösa nätverk förbättras hela tiden. Vid utformningen av en ny trådlöst nätverk, bör personen sätta upp det se till att få nätverkskort, ett nav och ett trådlöst modem som stöder de senaste protokollen och säkerhetsåtgärder. Instruktioner bör följas noggrant när du konfigurerar det trådlösa nätverket.

  • Många hotell erbjuder gratis WiFi internet för gäster.
  • Standard lokala nätverk använder kablar.
  • Trådlöst internet tillåter distansjobba anställda att fortsätta arbeta under resan.
  • Med trådlös åtkomst, dator och användare av mobila enheter kan flytta runt medan nätet.
  • Ett tecken i gränssnitt för en trådlös Internetanslutning.