När ska Fördröjning Medicare Part B

April 14

Copyright 2014 AARP. Med ensamrätt.

Vilka är förutsättningarna för att kunna fördröja Medicare Part B och hur du kan använda specialinskrivningsperiod att så småningom registrera dig för del B? (Du bör också överväga om du behöver för att fördröja del A.)

Fler och fler människor att arbeta efter 65 års ålder Ändå många konsument publikationer och online råd kolumner på Medicare tenderar att ignorera eller tona ned detta faktum.

Så de vanligaste frågorna är "Vad gör jag om Medicare om jag fortsätter att arbeta efter 65?", "Jag har fortfarande sjukförsäkring från min makes jobb, så behöver jag Medicare?", Och "jag arbetar och betalar för min arbetsgivares hälsofördelar, men kommer inte jag att straffas om jag inte registrera dig för Medicare nu när jag är 65? "

I ett nötskal: Så länge du är täckt efter 65 års ålder av grupp sjukförsäkring som tillhandahålls av en arbetsgivare som du eller din make fortfarande arbetar aktivt - och att arbetsgivaren har 20 eller fler anställda - kan du fördröja del B inskrivning förrän denna anställning eller hälsa täckning slutar (vilket som kommer först).

Vid det tillfället, du har rätt till en särskild inskrivning period att registrera dig för del B omedelbart och utan påföljd. (Det är regeln för personer 65 år och äldre. Om du har Medicare på grund av funktionshinder, det är lite annorlunda.)

Även om du kan fördröja del B till förmån för arbetsgivarens försäkring, notera att du är fri att välja om du vill fortsätta med arbetsgivaren försäkring och skjuta Medicare, oavsett om du vill släppa fördelarna arbetsgivar- och förlitar sig helt på Medicare, eller om du vill ha båda. Det är helt upp till dig.

En annan super viktig punkt: Om du fortsätter att arbeta efter 65 års ålder för en arbetsgivare med 20 eller fler arbetstagare, kräver lagen att arbetsgivaren att erbjuda dig exakt samma hälsofördelar som erbjuds till yngre arbetstagare i samma företag eller organisation. Denna lag ger också samma skydd till makar som är 65 år eller äldre som omfattas av arbetsgivare.

En annan situation kräver också en särskild förklaring. Om du går i pension eller på annat sätt avbryta arbetet inför dina IEP slutar, har du inte rätt till en SEP utan måste anmäla dig till Medicare under din IEP att undvika sena straff. (Under socialförsäkringsregler, en IEP övertrumfar alltid en SEP om de överlappar varandra.)

Till exempel, säga att du fyller 65 i april, så att din IEP löper från den 1 januari till den 31 juli, men du planerar att gå i pension i slutet av juni, så du måste registrera dig före den 31 maj för att se till att Medicare täckning börjar på Juli 1; Om du går med i den femte, sjätte eller sjunde månaden av din IEP, är täckningen försenas i minst två månader.