Vad är ekologiskt Bovete?

October 11

Bovete är en växt som är relaterad till rabarber familjen. Trots namnet är det inte en vete. Definitionerna kan variera, indikerar organiska bovete att grödan höjdes utan användning av antingen konventionella gödningsmedel eller bekämpningsmedel och kan ha odlats med hjälp av hållbara jordbruksmetoder. Organisk bovete används för mat, ogräsbekämpning, förbättra jorden och för andra ändamål. Denna gröda odlas i många länder.

Organisk bovete är en näringsrik produkt känd för att vara en bra källa för tiamin, magnesium, fibrer och protein, i synnerhet den essentiella aminosyran lysin. Det är glutenfritt och kan användas av personer med celiaki. De med vete intolerans kan också använda den. I vissa individer kan framkalla ett immunsvar.

Ibland kallas kasha kan bovete gryn eller frön avnjutas i frukostgröt. Denna kornliknande mat kan också malas till mjöl. Den kan sedan användas för att tillverka en mängd olika livsmedel, såsom pannkakor, våfflor och japanska sobanudlar.

Baka med bovete är ungefär som att baka med konventionell vetebaserade mjöl. Kakor, muffins och bröd alla kan göras med ekologiskt bovetemjöl. Produkter som är tillverkade med bovete har oftast en fullständig och rejäl smak.

Äta här produkten är inte begränsat till matlagning med bovete. Den kan också användas som en rå mat. Fröna kan grodda och användas därefter i sallader.

Den kan också användas till djurfoder och för att producera honung. Hållbara bönder kan odla den som en naturlig metod för ogräsbekämpning, eftersom det täcker marken snabbt och hjälper till med insektsbekämpning. Bovete lockar nyttiga insekter som kan minska antalet skadliga insekter. Det kan också odlas för att förbättra markstrukturen samt öka tillgängliga fosfor och organiskt material. När det används för detta ändamål, är det känt som en gröngödslingsgröda.

Organiska bovete skrov kan också göras till kuddar. Vissa kuddar används för att sova och ersätta den traditionella ner eller fyllda polyester kuddar. Andra kuddar är utformade för att värmas eller kylas, och kan användas för att behandla ömma muskler, rygg värk, migrän, och menstruella kramper.

Även bovete först odlas i Asien, är det nu odlas i många länder, bland annat Ryssland, Australien, och USA. Den trivs i en sval, fuktig klimat, och har 10 till 12 veckors växtsäsongen. Fast det gillar svalt väder, inte tål frysning. Det kan generellt växa på en mängd olika jordar, med varierande grad av fertilitet.

  • Organisk bovetemjöl kan användas i många former av bakning.
  • Soba nudlar, som är tillverkade med bovete.