Vad är Natural Sugar?

March 30

För de flesta dietister och livsmedelsexperter, är naturligt socker den typ av socker som finns i frukt, grönsaker och andra växter. De flesta av dessa sockerarter förekommer som fruktos, fast glukos och sackaros kan också hittas i vissa livsmedel. De är naturligt för två skäl: en, eftersom de förekommer på egen hand; och två, eftersom de inte är manipulerade eller utvunnits av människor. Beroende på sammanhanget, en gång ett socker tas bort från en näringskälla och bearbetas, kan det inte kunna säljas eller marknadsföras som "naturligt" - även om den är begräsningarna helt från naturen.

Nyckelkällor Natural Sugar

Naturliga sockerarter förekommer mest rikligt i frukt, vilket är vad som ger dem deras söta och ofta tilltalande smak. Livsmedel behöver inte vara söt att innehålla socker föreningar, dock. Morötter är ofta hög i naturlig sötma, som de flesta squash. Även växter såsom kål, rödbetor, och potatis innehåller vissa av dessa föreningar.

Alla växter producerar socker som en biprodukt av fotosyntesen. Rötter ta in vatten från marken, som kombineras med koldioxid, solenergi, och klorofyll för att producera den energi som behövs för att växa. I de flesta fall kommer denna energi i form av sackaros och anses vara ett "naturligt socker." Sockret absorberas och bearbetas av människor under matsmältningen.

En av de enda icke-vegetabiliska källor till helt naturligt socker är honung som produceras av bin från pollen. Det är mycket hög i glukos, en av de mest lättsmälta sockerföreningar för människor.

Raffinerat socker Controversy

Sockerrör och sockerbetor innehåller typiskt mycket höga koncentrationer av naturlig sötma och används ofta i kommersiellt bordssocker tillverkning. Även sockerrör och sockerbetor är naturligt i den mån det kommer från naturen - det vill säga direkt från växter - det är ändå inte brukar betraktas som en strikt Denna distinktion har orsakat en del kontroverser inom livsmedels- och märknings samhällen "naturligt socker.".

I USA, som i många länder i världen, socker som har raffinerats eller bearbetats, ens minimalt, kan inte säljas under "naturliga" etikett. Vissa tillverkare komma runt dessa begränsningar genom att märka sina produkter som "rå" eller "direkt från naturen." Det är oftast omöjligt att köpa äkta naturligt socker isolerat, eftersom det är per definition en del av en växt eller näringskälla.

Hälsoproblem

När dietister och vårdpersonal varnar patienter för att hålla sig borta från eller begränsa sockerintag, är de inte vanligtvis inklusive naturliga varianter. Undvika naturligt socker skulle innebära en begränsning frukt och grönsaker, som vanligtvis har en mängd andra viktiga vitaminer och mineraler.

Fortfarande, för mycket socker - naturligt eller inte - är aldrig bra. Dieters söker ofta att begränsa sitt intag av några av de mest söta frukter som ett sätt att begränsa kalorier. Diabetiker, som har ett medicinskt tillstånd som försämrar deras förmåga att bearbeta socker, måste också oftast vara försiktig med ens vardagliga livsmedel "sötma innehåll.

Socker Ersättare

Naturliga sockerarter bör inte förväxlas med naturliga sockerersättningsmedel. Socker har traditionellt rönt något av ett dåligt rykte i hälsokretsar som en källa till tomma kalorier som kan leda till minskad hälsa och viktökning bland andra sjukdomar. Detta har fått många att leta efter naturliga sötningsmedel som inte innehåller socker, eller innehåller den i låga doser. Stevia, agave, och amasake är några av de mer populära sockeralternativ som innehåller sötma utan kalori belastning. Även om dessa är allmänt tros vara naturliga sockerarter, de riktigare ansåg alternativ eller ersättningar, eftersom de har förfinats.

Den motsatta änden av spektrum: Artificiell och högförädlade socker

Inga konstgjorda eller kemiskt framställda sötningsmedel kan betecknas som naturligt, även om många är populära som en låg- eller ingen kalori sötningsmedel. Föreningar som aspartam och sackarin är vanliga exempel, och de är ofta läggs till lightläsk och vissa livsmedel för att minska den totala kalori.

Vissa livsmedelstillverkare använder också hybridformer socker, såsom hög majssirap. Denna sirap är en koncentrerad förening som ger mer sötma per droppe än vanliga växtbaserade sockerarter. Det har fått mycket negativ uppmärksamhet från hälsokostspråkar, som menar att det kan vara skadligt i stora doser och kanske inte kan vara ett effektivt sätt rötas eller bearbetas av kroppen.

  • Agave nektar är en populär naturligt sötningsmedel.
  • Sockerrör.
  • Honung är den enda icke-växtkälla naturligt socker.
  • Sockerbetor är en källa till socker.
  • Fruktos är den naturligt bildar socker som finns i nästan alla frukter.