Vilka är de behandlingar för hypokondri?

April 2

Behandlingar för hypokondri kan innefatta psykoterapi, läkemedel, och patientutbildning. Som med många psykiska problem, integrera vänner och familj in i behandlingsprocessen kan vara till nytta, eftersom dessa människor kan hjälpa patienten möta mål och även ge stöd. Det kanske inte är möjligt att helt lösa en patients hypokondri, beroende på orsaken, men patienten kan lära sig att leva med det och kan utveckla ett antal coping färdigheter.

Personer med hypokondri tror att de har en eller flera allvarliga sjukdomar. Ibland upplever de symptom, eller tror att de gör, och de har ofta höga halter av ångest och oro. Ser dödsfall eller allvarlig sjukdom kan stimulera hypokondri hos en patient, och det kan också utvecklas hos personer med existerande sjukdomar, särskilt depression. Vissa patienter pratar ständigt med vänner och familj och engagera sig i omfattande forskning sjukdom, medan andra kan vara förtegen om sina rädslor, oroa avvisande kommentarer.

Psykoterapi för hypokondri kan omfatta regelbunden samtalsterapi för att diskutera rädslor och deras ursprung, och utveckla coping färdigheter. Kognitiv beteendeterapi är ett vanligt val, eftersom det kan ge patienten verktyg för att arbeta igenom ångest och rädsla bortom läkarens kontor. Patienter kan behöva prova flera behandlingsmetoder innan de hittar en som fungerar för dem. Vissa människor behöver för att planera på delta långsiktig psykoterapi, även om intervallen mellan utnämningar kan bli längre med tiden eftersom de anpassa sig och börjar uppleva fördelar.

Ibland kan en patient får mediciner, oftast under ledning av en psykiater. Höga ångest nivåer kan vara ett problem och tar droger för att minska ångest kan hjälpa patienter med sin hypokondri behandling, särskilt i kombination med terapi. Andra patienter gynnas droger för att behandla depression. Dessa recept kan lindra hjärn obalanser som bidrar till stress och ångest, och hjälpa patienter skilja mellan verkliga och inbillade symtom och medicinska frågor.

Patientutbildning är en annan viktig komponent. En vårdgivare kan arbeta med en patient för att prata om hypokondri och hur det fungerar, och ge patienter med verktyg för att skilja mellan olika källor till ångest och hantera dem på rätt sätt. Vänner och familj kan också dra nytta av utbildning för att hjälpa dem att interagera med patienten. De kan lära sig om stödjande tekniker som de kan använda för att hjälpa människor med hypokondri, allt från att komma överens för att vara en telefon kompis att prata med när någon ångest, att följa ett manus för att hjälpa en person som process bekymmer i en trygg och stödjande miljö.

  • Samtalsterapi kan fokusera på att klara skolan med anknytning till hypokondri.
  • Ibland, som en person som behandlas för hypokondri kan få mediciner, oftast under ledning av en psykiater.
  • En hypokondriker tar hans puls när du läser information om sjukdomar på nätet.