Hur man kan utveckla anställda egenskaper och attribut för en arbetsbeskrivning

November 7

Varje jobb har en uppsättning tekniska krav för den anställde, men en arbetsbeskrivning är inte komplett utan dessa breda men träffande aspekter av en kandidat som kallas mjuka färdigheter, interpersonella förmågor, eller helt enkelt egenskaper och attribut.

Dessa inkluderar en fallenhet för att kommunicera med människor i alla nivåer, förmågor och bakgrunder; förmågan att fungera bra i team (som både en ledare och en teammedlem); och andra faktorer, såsom en stark känsla för etik och en talang för effektiv och kreativ problemlösning.

Kandidater som är svaga i dessa områden - även samtidigt ha solida hård kompetens och arbetslivserfarenhet - kan visa sig oförmögna att växa som ditt företag går igenom de oundvikliga förändringar som är en del av dagens affärsvärld.

Som ett annat exempel, säger ditt företag är i branschen för att sälja hem trygghetssystemen. Ett sätt att marknadsföra din tjänst är att värva potentiella kunder via telefon. Den grundläggande jobb med en telefonförsäljare är naturligtvis att generera leads genom att ringa folk på telefonen.

Vissa telemarketing är emellertid klart mycket bättre på detta än andra. De har en talang för att engagera intresse av folket som de kallar. De tillåter inte upprepade avslag att bära ner sina andar. Med andra ord, de har vissa egenskaper som bidrar till överlägsna prestanda.

Vissa konsultföretag specialiserade på att hjälpa företag att identifiera dessa framgångs förare (kallas ibland kompetensmodeller) för nyckelfunktioner eller positioner. Följande förslag kan hjälpa dig att få insikter om framgångs drivrutiner för ditt företags positioner:

  • Intervju din egen topp artister Förutsatt att du har en grupp människor som utför samma jobb -. Och antagande av en eller två av dessa människor är helt klart "stjärnor" i gruppen - sitta ner med dina nyckelpersoner eller deras närmaste chef för att avgöra vad gör dem så framgångsrika på vad de gör är verkligen värt din tid.

    Försök att besvara följande frågor:

    • Vilka speciella färdigheter, om någon, gör dessa utestående artister besitter att andra inte?
    • Vilken typ av personlighetsdrag gör de delar?
    • Vilka gemensamma attityder och värderingar behöver de ger sina jobb?
  • Prata med dina kunder En av de bästa - och enklaste - sätten att ta reda på vilka de anställda i ditt företag kan ligga till grund för att bestämma önskade mjuka färdigheter är att prata med människor med vilka dina medarbetare samverkar regelbundet:. Dina kunder. Ta reda på vilka medarbetare dina kunder tycker om att göra med det mest, och vad de anställda gör att rutinmässigt vinna tillgivenhet av dessa kunder.

Anställa beslut som är beroende av subjektiva kriterier är särskilt mottagliga för att utmanas som diskriminerande. Sökande kan hävda att omedvetna stereotyper kan injiceras i beslutet via subjektiva kriterier. Om subjektiva kriterier används, vara säker på att ditt företags hyra beslutsfattare kan formulera en tydlig och någorlunda specifik faktisk grund för bedömningen av om en kandidat besitter att kriterier.

Till exempel, för att stödja en slutsats om huruvida en kandidat "övningar initiativ," be henne att beskriva tider när hon har gått i spetsen arbetsprojekt, och spela in hur hon svarar på den frågan. Basera din slutsats om huruvida hon utövar initiativ om dessa svar.