Vad är en Edsel?

March 4

Ford Edsel är en bilmärke som introducerades i slutet av 1950-talet till mycket fanfar och sedan till stor besvikelse på marknaden. Namnet på bilen har blivit synonymt med misslyckande i modernt språk, trots en framgångsrik lansering av produkten. Den Edsel tillverkades 1957-60, och restaurerade versioner av antika kan hämta en hög dollar på auktions blocket idag.

På 1950-talet beslutade Ford Motor Company att göra en marknadsskifte inom sitt sortiment. Det förhöjda Lincoln Continental till den övre kortplatsen på sin marknad att konkurrera med Cadillac, som lämnade en marknad hål som behövde fyllas. Många år och miljontals dollar gick in forskning för att utveckla denna nya linje av bilar, med smeknamnet "e-bil" eller experimentell bil. Den nya experimentella bilen linjen hette Edsel hedra Henry Fords son. Trots mycket publicitet, bland annat en tv special heter "The Edsel Show," den nya bilen lanserades den 4 september 1957 till stor besvikelse. Konsumenterna förväntas enligt uppgift en drastisk utformning förändring från existerande Ford, Lincoln eller Mercury kropps stilar, men i själva verket fått en liknande version av samma bil med några innovationer.

Bland de nyheter var ergonomiska reglage för föraren, självjuste bromsar, en "rullande dome" hastighetsmätare och en transmissions shifter i ratten, kallad Push-Button Teletouch. Trots dessa innovationer, historiker tror att kroppen stilen på bilen förseglade sitt öde genom att inte skilja sig tillräckligt från andra bilar. Versioner av Edsel innovationer existerar fortfarande i moderna bilar idag, dock.

Den Edsel används fortfarande som ett exempel i modern marknadsföring klasser som hoppas att lära hur man inte ska lansera en produkt. Reklam specialister hagel Edsel som ett misslyckande eftersom dess befordran gick inte att skicka rätt budskap till rätt målgrupp. Konsumenterna svarade inte positivt på produkten för någon av flera skäl, och dålig marknadsföring är delvis att skylla.

Över tre modell år fanns cirka 84.000 av Edsel bilar som såldes, ett antal som är hälften av vad den rapporterade break-even för företaget var. Det var ett stort misslyckande för Ford Motor Company, som svarade med att tillkännage nedläggningen av linjen 1959, även om produktionen fortsatte in 1960.

Trots att Edsel var ett urusla misslyckande för sin tid, skulle någon vara stolt över att äga en dag. Detta beror på att värdet av bilarna har ökat exponentiellt under åren. Idag är klassiska modeller av Edsel säljs auktionshus för så mycket som $ 200.000 $.