Definiera Hypnoterapi Villkor

March 7

Hypnoterapi kan omfatta några förvirrande jargong. Här erbjuder vi dig några definitioner att avmystifiera hypnoterapi ord och fraser och hjälpa dig komma till rätta med att förstå vad itâ € handlar om.

  • Medveten och omedveten. Dessa termer beskriver aspekter av ditt sinne. Tänk på de olika staterna ditt sinne upplever som ett spektrum. Vid rätt extrema av spektrumet är de superberedskapsnivåer du € re in när du € re rädd eller upphetsad. Vid den vänstra änden av spektrumet av sinnestillstånd är djup sömn.
  • Direkta och indirekta förslag. En direkt (eller auktoritär) förslag ger en uttrycklig instruktion att göra något som â € ~Stop rökning Nowa € . Den fungerar som en form av omprogrammering. En indirekt (eller tillåt) förslag gör ditt undermedvetna för att utforska en rad olika möjligheter innan man kommer fram till ett svar. Till exempel, â € ~I undrar hur snart det blir innan du slutar röka och börja njuta av en hälsosam livsstil? Â € Indirekta förslag låta ditt undermedvetna att göra förändring på ett sätt som till fullo passar dig.
  • Hypnos. Hypnos är en teknik. Ordet hypnos kommer från Hypnos, det grekiska ordet för sömn. Folk brukade tro att hypnos var samma som sömn, men det ISNA € t. Hypnos är ett djupt avslappnat tillstånd där ditt sinne kan hjälpa dig att fokusera extremt bra på alla uppgifter som antingen du eller din hypnosterapeuten antyder att hjälpa dig.
  • Hypnoterapi. Hypnos för terapeutiska ändamål blir hypnoterapi. Många olika hypnoterapi tekniker och tillämpningar finns. Hypnoterapi är ett sätt att lösa personliga problem genom att nå en djupt avslappnat sinnestillstånd som kallas trance.
  • Trance. Trance är ett sinnestillstånd som innebär en selektiv fokus. Du befinner dig i trance-liknande stater naturligt flera gånger under dagen, till exempel när du är fullt delaktiga i att läsa en bok. Trance-liknande stater är ofta förknippade med tillstånd av avslappning. Hypnoterapi använder trance tillstånd att komma åt de mäktiga krafter i ditt eget undermedvetna att göra de ändringar du vill.
  • Post-hypnotiska förslag. Detta är ett förslag som ges i trance, för att du ska få något att hända när du inte är i trance. Ditt sinne är omprogrammeras för att reagera på ett sundare sätt att något.