Varför är Alabama Kallade Gulsparv staten?

October 31

År 1819, blev Alabama den 22 amerikanska staten; Sedan dess har det varit öknamnet Gulsparv staten, Heart of Dixie och Cotton staten. Den gulsparv smeknamn kommer från det amerikanska inbördeskriget, när en grupp soldater från Alabama kallades med detta namn på grund av gula tygstycken som prydde sina uniformer. Dessa gula höjdpunkter liknade de färgningar av en liten fågel kallas gulsparv. Populariteten av smeknamnet växte med tiden och så småningom tillämpas på alla sydstatssoldaterna från staten. Efter kriget blev Alabama känd inofficiellt som Gulsparv staten.

"Gulsparv" är ett annat namn för den gula skaft flimmer, en medlem av hackspett familjen. Det är inte relaterat till den eurasiska fågeln med samma namn. Hanarna av denna art har gula markeringar under sina vingar och svans och ser lite ut som en hammare som de pickar för underjords myror och andra insekter.

Under inbördeskriget, var ett nytt bolag för kavallerisoldater från Huntsville, Alabama, gå upp med förbundsmedlem enheter i Kentucky. Veteran soldater i deras krig-begagnade kläder observerade de rena, nya uniformer i Alabama företaget och de ljusa gula blomstrar på sina kragar och ärmar. En veteran soldat ropade, "gulsparv, gulsparv, flimmer, flimmer!" när män från Huntsville red förbi, och de var snart känd som Gulsparv Company. I slutet av kriget var alla konfedererade soldater från Alabama kallas yellowhammers. Gulsparv fortsatte att vara en viktig symbol för förbundsmedlem veteraner efter inbördeskriget, och Alabama blev känd som den Gulsparv staten.

År 1927 var gulsparv officiellt utsetts till Alabama statlig fågel genom en handling av lagstiftaren. Smeknamnet är fortfarande populär i Alabama kulturen. Från och med 2011 har gulsparv namn gjort det på en mängd olika verksamheter i staten. En av University of Alabama traditionella jubel, Rammer Jammer, refererar till gulsparv.

Den statliga Yellowhammeren smeknamn är inte en officiell beteckning - staten har aldrig deklarerat en officiell smeknamn. Fram till 2002, frasen, "Heart of Dixie" dök upp på statens registreringsskyltar på grund av Alabama centrala position i sydöstra USA Staten också har kallats Cotton staten, vilket syftar på den senaste betydelsen av den gröda som Alabama ekonomi. Denna sista smeknamn har fallit ur bruk som andra grödor och industrier har uppnått framträdande i staten.

  • Begreppet "gulsparv" avses konfedererade soldater från Alabama under inbördeskriget.