Vad är Cold Calling och hur kan jag göra det bra?

October 31

Cold calling är en marknadsföringsstrategi för att få nya perspektiv genom att ringa dem och tala med dem direkt om dina produkter eller tjänster. När det görs bra, bör det resultera i goda försäljningstillfällen för ditt företag. Innan själva samtalet äger rum, bör du ta reda på vilka dina riktade potentiella kunder är och lokalisera dessa utsikter. Du måste välja en kommunikations meddelande som kommer att få dem intresserade av att veta mer om dina produkter och tjänster.

När cold calling, bör du ha en lista över punktlista poäng framför dig snarare än ett skript. På så sätt kan du låta naturligt och inte repeterat samtidigt komma ihåg att täcka alla de punkter du planerat att täcka. Du vill vara säker på att inte babbla eller bli repetitiva. När du ringer, du avbryter människor som inte ens vet att du.

För att upprätthålla intresset, bör du börja cold calling med en snabb introduktion av ditt namn, position och företagsnamn och sedan gå rakt in anger vilka fördelar utsikterna kommer att få om de använder ditt företag. Det är här din läxa innan kallelse kommer in. Du ska veta vad dina utsikter söker så att du inte slösar sin tid samt din egen.

Ju mer kunnig du är vad dina utsikter vill, kommer bättre din cold calling vara lead generation. Glöm också att engagera dina utsikter i samtalet genom att ställa några frågor. Det är oftast en bra idé att be din utsikter anser utan överdriven det, för att visa att du värde vem du pratar med, och är inte allt om en hård försäljning.

Din kalla samtal måste vara ganska kort, men vara tillräckligt lång för att göra en "uppmaning till handling" för utsikten. Planera i förväg vad du behöver möjligheten att göra för att underlätta ditt företags tillväxt. Oavsett om du vill att dina utsikter att gå med på att få mer information eller för att boka tid med dig, gör ditt syfte klart och koncist. Om dina utsikter verkar tveka, bör du ha några fler anledningar redo för varför den här personen skulle tjäna på att använda ditt företags produkter eller tjänster.

Cold calling är inte över när du lägger på luren. Gilla det eller inte, är marknadsföring handlar om resultat. Du måste ha ett sätt att spåra dina samtal och mäta resultaten när det gäller försäljning leder du fått från dina ansträngningar. Databassystem är ofta en bra början.

  • Cold calling är en marknadsföringsstrategi för att få nya perspektiv genom att ringa dem och tala med dem direkt om dina produkter eller tjänster.
  • En snabb introduktion som innehåller ditt namn och företagets tillhörighet kan vara till hjälp när cold calling.