Vad är Puppy Love?

November 11

Pop sångerskan Paul Anka och en mycket ung Donny Osmond varje hade en hit med en låt tillägnad fenomen som kallas valpkärlek. I sången, förnekar sångaren anklagelser om att hans relation med en ung kvinna är lite mer än en tonåring krossa. Han insisterar deras inbördes känslor av kärlek köra djupare än bara förälskelse. Detta är essensen av Puppy Love, en tidig razzia i en värld av romantiska relationer, ofta definieras av omognad och unreciprocated känslor.

Denna juvenil kärlek kan faktiskt kännas som dess djupare känslo kusin som heter "äkta kärlek", men det brukar har en flyktig kvalitet som håller den från att utveckla något längre än en allvarlig krossa. Den börjar ofta med en ensidig förälskelse, kanske för en till synes ouppnåeligt klasskompis eller en attraktiv lärare eller annan auktoritet. För slagen man, kan dessa känslor av attraktion vara mycket intensiv faktiskt, och de skapar den typ av distraktioner och tvångsmässiga tankemönster sann kärlek.

Vissa ungdomar gripits av valp kärlek kommer så småningom att göra en insats för att driva en relation med föremålet för sin tillgivenhet, med varierande framgång. Det händer att två personer med liknande lidanden inleda en kort ungdomar romans med lite att inga förväntningar på ett långsiktigt engagemang. Andra kan sakna den sociala förtroendet att närma sig föremålet för deras känslor, hålla sina känslor på samma nivå som en obesvarad krossa.

Valp kärlek sällan når en nivå av oro för föräldrar, även om de kan bli berörda om deras barns spirande romans börjar störa deras andra skyldigheter och grundläggande behov. En ung tonåring upplever kärlek för första gången kan bli lätt distraherad eller mindre inriktade på andra frågor som att äta, sova, och skolarbete. Den oundvikliga uppbrott kan också skapa djupa känslor som en ung tonåring kanske inte beredd att hantera. Föräldrar bör respektera det faktum att en ungdomlig relation kan kännas väldigt verklig för deltagarna, och ofta härmar samma stadier som en mer mogen romantisk relation.

Konceptet med en ungdomlig förälskelse eller omogna tonåring romans kan spåras tillbaka i århundraden. Under tiden för Shakespeare, var idén ofta återges som kalv kärlek, med samma grundläggande förutsättningen för en omogen romantisk krossa. I Romeo och Julia, är Romeo påmind om hans tidigare "kalv kärlek", en tjej som heter Rosaline. Romeos spirande relation med Juliet skulle kunna tolkas som en övergång från en flyktig önskan till en verklig, om tragiska, romantik för åldrarna.

  • Tonåringar upplever ofta valp kärlek.
  • Par upplever Puppy Love är oftast mer tillgiven.
  • En ung tonåring upplever kärlek för första gången kan ha svårt att fokusera på andra frågor.
  • Romeo och Julias romans var en typ av valp kärlek.
  • Valp kärlek visades i många av Shakespeares verk.
  • Puppy love är vanligare för par bara börjar en relation.
  • En tonåring kan registrera uppgifter om hennes relation i en dagbok.