Vad är kopplingen mellan neuronnät och artificiell intelligens?

April 27

Neurala nätverk och artificiell intelligens är ofta studeras tillsammans eftersom användningen av neurala nätverk är en metod med vilken kan uppnås artificiell intelligens programmering. Även om detta är inte den enda metoden, eller den bästa metoden i alla instanser, för att skapa program med artificiell intelligens, har användningen av neurala nätverk blivit allt populärare. Artificiella neuronnät bygger huvudsakligen på det sätt som den mänskliga hjärnan fungerar, genom att skapa nätverk som interconnect och kommunicera för att uppnå olika uppgifter. Denna typ av nätverk härmar vanligtvis organiska neurala nätverk, dock, och neurala nätverk och artificiell intelligens har ännu inte använts för att skapa ett program som är lika mänskliga tankeprocesser.

Områdena neurala nätverk och artificiell intelligens är ofta eftersträvas av dem som är intresserade av programmering. Artificiell intelligens är i huvudsak idén om ett datorprogram eller ett system som kan motsvara eller överträffa den mänskliga hjärnan i form av processorkraft och kognitiv förmåga. Det finns många olika sätt som denna typ av artificiell intelligens utvecklas, och neurala nätverk är bland de mest populära formerna av artificiell intelligens. Neurala nätverk och artificiell intelligens fungerar bra tillsammans, eftersom båda systemen använder vanligtvis den mänskliga hjärnan som standard för processorkapacitet.

Ett neuralt nätverk är i grunden ett nätverk som består av enskilda processorer som kan fungera tillsammans för att bearbeta information och göra bedömningar baserade på kända data. Organiska neurala nätverk finns i den mänskliga hjärnan och är avgörande för mänskligt tänkande och kognitiva förmågor. Syntetiska neurala nätverk skapas ofta på ett sätt som efterliknar denna typ av struktur för att tillåta enskilda system för att kommunicera och samarbeta. På detta sätt, forskare och datavetare använder neurala nätverk och artificiell intelligens för att försöka skapa datorsystem och programvara som kan närma bearbetningsförmåga av den mänskliga hjärnan.

Denna typ av nätverk är ofta inte utformad som en exakt modell av den mänskliga hjärnan, men som vetenskapliga förståelsen av den mänskliga hjärnan är fortfarande något begränsad. Sådana begränsningar, tillsammans med begränsningar av hårdvara och mjukvara, har förhindrat befintliga neurala nätverk och teorier artificiell intelligens från lika med eller överträffar det mänskliga tänkandet genom konstgjord väg. Dessa begränsningar kommer sannolikt att vara bara tillfälligt, men eftersom datateknik förbättras och medicinsk förståelse av det mänskliga medvetandet fortsätter att växa. Vissa forskare tror att utvecklingen i neurala nätverk och artificiell intelligens kan en dag leda till genombrott inom robotik, cybernetik, och även spridningen av mänskligt tänkande till digitala medier.

  • Alla AI designer är åtminstone något som inspirerats av den mänskliga hjärnan.