Att göra en fönsteröppning

May 18

Innan du faktiskt börja göra en fönsteröppning, det finns ett steg som du absolut behöver göra. Det steg är att gå ut och köpa din nya fönster, och bekanta dig med anvisningarna. Detta kommer att ge dig några ytterligare specifika åtgärder som du kan behöva för att följa för att korrekt installera ditt fönster. När du har gjort det, är du redo att börja göra en fönsteröppning.

Innan du börjar, två noter av försiktighet. Eftersom du kommer att skära in i din vägg måste du vara ganska försiktiga. Kom ihåg att alla ytterväggar är bärande, och som sådan måste du ge lite extra stöd för att se till att du inte orsakar några skador på ditt hem. Dessutom vara mycket försiktig när du skär i väggarna eftersom du inte vill råkar skära in i några nätsladdar eller kablar. I själva verket skulle det vara bäst om du stängt av all ström till den delen av hemmet innan du börjar, för att undvika eventuella olyckor.

Material:

 • Hammare
 • Brytjärnet
 • Tigersåg
 • Skruvmejsel
 • Måttband
 • Square
 • Spray paint.
 • Nivå
 • Regeldetektor
 • Cirkelsåg
 • 2 "x 6" x 36 "träbit
 • 8d naglar
 • 16d spikar
 • Brukskniv
 • Draperier
 • 2 "x 4" timmer skuren till mätning
 • Jack inlägg

Förfarande:

 1. Avlägsna eventuella lister. Om det inre av väggen som du lägger öppningen till råkar ha någon trim på den, måste du ta bort den. Gör detta genom att använda en kofot eller hammare. Innan du faktiskt börja ta bort trim dock se till att du har placerat några draperier ner för att skydda ditt golv. Detta är också den tid då du bör se till att du har stängt av någon makt som kan flöda genom denna mur. Gör detta på breaker rutan genom att kasta växeln. Lämna en anteckning som säger att lämna strömmen för att undvika eventuella olyckor.
 2. Gör ditt märke. Gör ett märke på din vägg där du vill att fönstret ska gå. Använd detta märke för att hjälpa guide där du kommer att placera fönstret själv. Innan skära ut något av väggen, se till att du bär dina skyddsglasögon och skyddsmask. Använd en gips kniv och börja ta bort gips från området som du har märkt av. När du har klippt en första öppning, kan du fortsätta att ta bort gips med en cirkelsåg. Se bara till att du ställer in djupet ordentligt, eller så kan du råkar skära lite ledningar. Ta bort isolerings och gips, och markera dubbar och öppning med viss sprayfärg för att se till att du vet var du ska skära den slutliga öppningen. Fortsätt demonstrerar resten av interiören i din vägg.
 3. Lägg till lite stöd. Om du skär in i en yttervägg, eller en bärande vägg, måste du lägga till lite extra stöd. Gör detta genom att lokalisera reglarna i taket närmast din öppning. När du har hittat dem, spänna området med några jack inlägg och en 2 tum med 6 tum med 36 tum lång träbit. Centrera jack och trä på regeln, och förlänga domkraften tills du inte kan flytta den. Var försiktig så att du inte skadar taket.
 4. Ta reglarna. Ta bort alla dubbar som finns i det område där du ska installera din nya fönster. Skär botten och toppen av dubbarna ut med hjälp av en tigersåg, och ställ träet åt sidan. Vid skärning av trä, skär den så nära toppen och botten som möjligt.
 5. Planera din nya inramning. Börja planera ditt nya inramning genom att mäta tre inches från där öppningen kommer att vara, och dra en linje. Denna linje kommer att markera ytterkant din kung stud du kommer att använda för öppnandet. Markera ett område strax till vänster om detta för din trimmer (eller jack stud) också.
 6. Lägg nitar och rubriker. Efter att ha sett till att din kung dubbar kapas till längd, tånagel dem på plats. Använd fyra 8d spikar i varje ände för att hålla virket på plats. Om du kommer att vara ansiktet spikning, använd sedan 16d spikar. När kungen stud är på plats, lägga till en jack stud bredvid kungen stud. Detta jack stud bör vara tillräckligt lång för att gå från stryksulan (botten av inramning) till toppen av den grova öppningen. Spika detta till kungen stud. Upprepa detta på båda sidor av öppningen. På toppen av domkraftens stud, placera en header. För bärande väggar, kommer du vill använda ett tättbebyggt header.
 7. Lägg en grov sill och lamslå dubbar. Mark där du vill ner i din grova öppning för att vara, och se till att varumärkena är lika nivå över jack dubbar som möjligt. Mät från ena märket till det andra, och skär en grov tröskel för att passa mellan dessa varumärken. Kila den på plats, och se till att det är nivån. När den grova underkant ligger nivån, tånagel det på plats. Nedanför denna sill, lägga till några Cripple dubbar (små jack dubbar) som kommer att nå från botten av tröskeln till stryksulan. Dessa placeras var 16 inches (centrerad på mitten av fönstret).
 8. Avlägsna den yttre väggen. Avlägsna den slutliga yttre sektion av väggen genom att först borra ett bly hål. Placera en tigersåg i detta hål, och fortsätter att skära ut ur väggen i din grova öppning. Släng allt som du tar bort ordentligt.

Du har nu klar med öppningen för ditt nytt fönster. Allt du behöver göra nu är att installera fönstret själv, och refinish väggarna.