Hur väljer jag det bästa fiberoptiska kabeln Tester?

May 18

En fiberoptisk kabel testare används främst av elektriker för att mäta hur mycket ström en fiberoptisk kabel genererar. En testarens noggrannhet är ett stort problem, eftersom vissa testare är mycket exakt, medan andra ger ett medelvärde under flera timmar. De flesta elektriker test och arbete med många olika kablar på en gång, så en testare med internt minne kan göra det lättare att hålla reda på alla effektmätningar. Att kunna koppla testaren upp till en dator tillåter användare att ladda upp och arbeta med mätningarna. De flesta testare är handhållna, så batteritiden kan bli ett problem på långa jobb.

Noggrannhet är en viktig faktor när man väljer en fiberoptisk kabel testare, eftersom vissa testare enheter definierar noggrannhet annorlunda. Vissa enheter är gjorda för att mäta en fiberoptisk kabel i många timmar och ge en genomsnittlig avläsning. Andra är gjorda för en snabb, on-the-spot test, vilket gör testaren exakt det ögonblick den används, även om effektnivån kan fluktuera. Om mäta långsiktiga kraftproduktion, då det genomsnittliga beloppet kan vara bättre; om kortsiktiga, då testaren på plats kan vara bättre.

En fiberoptisk kabel testare används ofta på mer än en kabel under ett projekt. För att hålla reda på mätningar, kan användaren bära runt en dyna av papper eller försöka komma ihåg siffrorna. Detta kan leda till felaktiga avläsningar och är obekvämt. Att få en kabeltestare med ett internt minne kommer att säkerställa att enheten kommer ihåg avläsning så de snabbt kan nås när det behövs. Det är vanligtvis en gräns för hur många mätningar kan bli ihågkommen på en gång - mellan hundratals och tusentals - och användaren ska få en enhet med tillräckligt minne för gemensamma projekt.

Om en sådan testare kan anslutas till datorn, då användaren kommer att kunna ladda upp mätningarna. Detta gör det möjligt för användaren att koppla in effektavläsningar i program som kan behövas för att främja ett projekt. Mätningar kan fortfarande läggas in i en dator om testaren saknar datorstöd, men de måste läggas till manuellt.

De flesta fiberoptiska kabeltestare heter körs på batterier. Den här enheten använder väldigt lite ström för att testa fiberoptiska kablar, vilket betyder att den har en lång batteritid jämfört med andra enheter, även om dess livslängd är fortfarande begränsad. Den gemensamma livslängd är mellan 20 och 100 arbetstimmar, och användaren bör välja en kabeltestare som varar tillräckligt länge för att tillfredsställa gemensamma projekt.

  • Fiberoptiska kablar löper kodad information genom flexibel slang.
  • En fiberoptisk kabel testare används främst av elektriker för att mäta hur mycket ström en fiberoptisk kabel genererar.