Hur väljer jag det bästa Fluoride Munvatten?

July 28

Alla märken fluor munvatten kan tillhandahålla samma nivå av skydd mot karies och karies. Små barn bör inte använda denna typ av produkt medan emaljen fortfarande bildas på tänderna, eftersom det kan orsaka permanenta missfärgningar under denna period av utveckling. De som lider av muntorrhet syndrom kan köpa produkter som inte innehåller alkohol, och uppmuntra munnen för att behålla fukt.

Fluor är en kemikalie som finns i många typer av tandkräm, munvatten, och några stads vattentäkter som hjälper tänder slåss hålrum. När fluorid finns i saliv, tränger det naturligtvis utsidan av tänderna där tandröta kan ha börjat bildas. Det fungerar för att locka stärka mineraler, som kalcium, för att knyta an till områden av karies att bilda en förbättrad, härdad yta. Den nya ytan typiskt är mycket hårdare och mer motståndskraftiga mot framtida förfall, vilket kan orsakas av gingivit och plack, än den ursprungliga tandstrukturen. Fluor förblir närvarande i munnen om fluoriderat vatten regelbundet intas, eller om en enskild borstar eller sköljer mellan två och tre gånger om dagen med en fluor munvatten eller tandkräm.

Inte alla munvatten innehåller fluor, och individer som är benägna att bildandet av håligheter kan dra nytta av att köpa en produkt med denna unika ingrediens. Fluor rekommenderas inte för barn under tre års ålder, så de flesta munvatten formulerats för denna unga åldersgrupp görs utan fluor och är säkra att sväljas.

Alkohol är en annan ingrediens är vanliga i många märken av fluorid munvatten. Denna kemikalie används typiskt för att sterilisera munnen och motverka tillväxten av bakterier längs tandköttslinjen. Individer som upplever kronisk muntorrhet syndrom kan dra nytta genom att köpa en fluorid munvatten som är alkoholfria. De som regelbundet tar allergi- eller sinus mediciner, dricka stora mängder kaffe eller andra koffeinhaltiga drycker, eller som har utsatts för strålning behandlingar runt området av huvudet är ofta föremål för muntorrhet, vilket kan orsaka dålig andedräkt. Förutom att döda gingivit, kan alkohol också orsaka tandköttet och mjuk palett av munnen för att bli torr. Dessa munvatten utan alkohol kan lägga till ytterligare ingredienser för att hjälpa munnen behålla fukt och lugnar obehag i samband med detta villkor.

Förmågan att bleka tänderna är en av de sista saker som sätter fluorid munvatten varumärken isär. Detta åstadkommes vanligen genom att införliva väteperoxid in i ingrediensblandningen, och instruera användare att hålla den i munnen under en större längd av tid. Tandblekning vanligtvis sker genom antingen blek befintliga fläckar, eller försiktigt polering dagliga fläckar bort. Mängden tid munvatten stannar i munnen är oftast inte tillräckligt länge för att skapa en signifikant skillnad i färgen på tänderna, och dess kemiska innehåll blandas ofta med en låg andel för att undvika att skada tandköttet. De som är intresserade av betydande tandblekning bör kontakta sin tandläkare för en professionell konsultation, och kanske vill börja använda tandblekning tandkräm, som innehåller högre halter av vitare kemikalier och är utformad för att endast rikta tänderna.

  • Förutom munvatten, tandkräm också ofta innehåller fluorid.
  • Fluorid muthwash.
  • Till skillnad från vanliga munvatten produkter, har fluor munvatten förmågan att bleka tänderna.
  • Fluor är en kemikalie som hjälper tänder slåss hålrum.
  • Individer utsatta för hålrum kan dra nytta av en fluorid munvatten.