Använd Virtualisering att testa Lion Server

February 14

Att använda virtuella maskiner är ett utmärkt sätt att testa nya Lion Servrar innan du lägger dem i produktion. Du donâ € t måste ägna en Mac till uppgiften. Du kan köra Lion Server (eller Windows Server) i en virtuell maskin på någon allmänt ändamål Mac.

Du kan också använda en enda Mac för att skapa flera serverkonfigurationer för att testa olika inställningar, med olika tjänster påslagen och olika tredjepartsprogram installerade. Med virtuella maskiner kan du testa nya versioner av en server vid sidan av de äldre versionerna för att köra jämförelser.

Du kan lägga till Lion och Windows-klienter i virtuella maskiner och har lite testnät alla på en Mac, inte är ansluten till din riktiga nätverk. För att göra detta utan virtualisering, du € d måste använda flera Mac-datorer, eller en Mac med flera hårddiskar eller partitioner. Du € d måste starta om Mac varje gång du behövs för att köra en annan konfiguration.

Om du € re kommer att köra din produktion server i en virtuell maskin, testa den i ett. När du får din testserver konfigurerad och fixade precis som du vill ha det, kan du enkelt migrera den till en produktionsserver som du vill köra i en virtuell maskin.

Du donâ € t måste installera serverprogramvaran och eventuella extra program och sedan konfigurera det hela igen. Bara flytta virtuella maskin filer över till servern Mac.

Vid testning eller sätter upp en server i en virtuell maskin, kan du använda en funktion som kallas en ögonblicksbild. Den registrerar komplett tillstånd av en virtuell maskin när du tar ögonblicksbilden, inklusive programvara installerad i gästoperativsystemet och de olika serverkonfigurationer.

Du kan återgå till en ögonblicksbild om du bestämmer dig för att gå tillbaka till en tidigare konfiguration. Du kan ha flera bilder också. Tänk på att var och en kan konsumera flera gigabyte diskutrymme.