Vad är Stänkskydd?

February 21

En stänk är en arkitektonisk funktion som är utformad för att vara både dekorativa och funktionella i områden där vatten är inblandat. Den stänk skyddar den underliggande väggen från vattenskador, och ger också en enkel att rengöra ytan som hjälper människor att hålla sina hem mer snyggt. Många hem kommer med splashbacks av varierande storlek, och det är också möjligt att skapa en egen, så länge du är händig med fogmassa.

Förutom att användas runt vatten på platser som sänkor och badkar, kan splashbacks även användas runt olja och fett runt kaminen. De är vanligtvis tillverkade av kakel, som kan vara av glas, keramik eller sten. Plattorna är monterade på underliggande väggen och sedan injekteras och en sealer kan tillämpas, beroende på vilken typ av kakel och injekteringsbruk används. När material stänka upp ur en arbetsplats, slog de till stänkskydd snarare än väggen, och detta gör mässar mycket lättare att städa upp.

Runt handfat och badkar, är en stänk en nödvändighet. Vatten kan orsaka allvarliga skador på den underliggande strukturen i ett hem, och vattenstänk är oundvikligt med handfat, badkar och duschar till sin natur. Om en stänk inte byggs, kommer vattnet tränga väggen och slutligen orsaka röta, vilket kan vara mycket dyrt att spåra upp och fixa. Splashbacks motstår även färgning, vilket kan vara ganska fördelaktigt, eftersom de flesta människor inte gillar att titta på vatten och tvål fläckar.

Runt platser som spisar, är splashbacks krävs inte, men de kan säkert vara till hjälp. Människor som har målade väggar runt sina spisar kan märka att väggarna vänder oljig och missfärgade trots ansträngningar för att hålla dem rena; ett stänkskydd kan förenkla rengöring i denna del av huset. Den fläckbeständighet är också ett användbart verktyg, och stänkskydd kan förhindra stinkande fett från att tränga in i väggen, där den kommer att härskna och fortsätta att lukta tills väggen byts ut.

Om du funderar på att installera en stänkskydd, ska du tänka på det material du vill ha. Se till att köpa brickor som är utformade för att vara vattenavvisande och icke-porös, eftersom inte alla brickor kan tåla vattenstänk. Om du vill ha en stänk att omge en spis, köper värmeisolerade plattor som inte kommer att spricka när de utsätts för värmen i en kock spis. Du kanske också vill överväga att köpa en fogmassa med en inbyggd sealer så att du inte behöver försegla injekteringsbruk när den har tillämpats.