Vad är ett brott gärningsmannen?

February 20

Ett grovt brott gärningsmannen är en person som har dömts för ett grovt brott brott. Felony brottslingar får anges som sådan för livet, eftersom den typ av grova brott är ganska allvarligt. Vissa rättigheter och privilegier kan nekas till någon person som dömts för ett brott, om dessa begränsningar kan bero på brott som begåtts.

Felony brott är vanligtvis anses vara den allvarligaste typen av brott i en strafflag. Meningar för grova brottslingar kan vara ganska omfattande, och kan inkludera höga böter, långa fängelsestraff och till och med dödsstraff. Även om ett brott gärningsmannen bordar sitt straff och återvänder till samhället, kan det fortsätta restriktioner för livet. Det är inte ovanligt att grova brottslingar att placeras på parole efter ett fängelsestraff, så att brottsbekämpning kan hålla ett öga på sin framtida verksamhet.

När en person anses ett brott gärningsmannen, kan han eller hon omfattas av olika regler än andra medborgare. Förutom parole krav kan brottslingar inte kan rösta, inneha vissa jobb, eller lämna ett visst område. De flesta arbetsgivare kräver arbetssökande att lista några felonyconvictions, vilket kan göra att hitta ett jobb ganska svårt. Om en brottsling har dömts för sexualbrott, såsom våldtäkt eller ofredande, han eller hon får inte heller tillåtet att vara runt barn eller tillåtas att leva inom ett visst avstånd från grundskolor eller lekplatser.

Meningarna som åläggs ett brott gärningsmannen kan variera oerhört beroende på brottshistoria svaranden, vilken typ av brott, och eventuella uppsatta krav på straff. Generellt kan första gången brottslingar får lättare straff än återfallsförbrytare, men det kan även bero på omständigheterna kring brottet. Extremt våldsbrott eller de som anses motbjudande av samhället kan motivera avrättning eller livstid i en maximal säkerhet fängelse, medan icke-våldsamma felonies kan resultera i korta fängelsestraff, eller till och med böter.

Även ett område med social rättvisa med få sympatisörer, tidigare brottslingar och socialarbetare betonar ofta de svårigheter ett brott gärningsmannen kommer att möta när du försöker hämta integreras i samhället efter en färdig mening. Det kan vara svårt för tidigare brottslingar med vänner, hitta arbete, eller ens få bostäder, vilket kan leda till en ökad sannolikhet för framtida brottslig verksamhet. Vissa sociala och politiska personer betona vikten av att skapa statliga eller samhällsprogram som syftar till att minska brottsligheten genom att hjälpa frigjorda brottslingar övergång till en laglydig, hälsosam livsstil.

  • En fällande dom för grundexamen eller kapital mord, ett brott, kan leda till dödsstraff.
  • Meningar för grova brottslingar innehåller ofta långa fängelsestraff.