Hur väljer jag det bästa Real Estate Lån Rate?

March 23

När du köper fastigheter, kommer en köpare välja mellan flera långivare. Den viktigaste faktorn som påverkar beslutet att köpa från en viss långivare är fastighetslåneräntan, eller ränta. Helst vill en köpare fastighetslåneräntan att vara så låg som möjligt. Faktorer som påverkar låneräntan för en inteckning inkluderar kredit poäng eller betyg, de säkerheter sätta upp mot lånet, längden på lånet, och vilken typ av lån.

En av de främsta faktorerna som är inblandade i att bestämma en fastighets låneräntan är kredit värdering eller rang av köparen. Credit betyg fastställs självständigt av kredit rankning organ, och en köpare kommer att ge en långivare behörighet att komma personkreditupplysningar för att avgöra huruvida köparen är berättigad till ett lån. Högre kredit poäng innebär vanligtvis lägre räntor, även om det finns andra faktorer som långivare kommer att ta hänsyn till innan man beslutar att teckna ett lån.

En annan faktor som avgör en fastighet låneräntan är säkerheten en köpare kan lägga fram för att säkra lånet. Om en köpare har egendom som mark eller juveler eller fordon som är fri och klar, kan långivaren få rättigheterna till att egendom i händelse av fallissemang. Detta gör långivaren mycket mer säker på framgång för lånet, och långivaren kan därför erbjuda en lägre ränta.

Längden på lånet är en annan faktor för hur en fastighet låneräntan. En typisk hem inteckning sikt är 30 år, vilket lämnar gott om tid för en köpare att standard på ett lån. Om en köpare kan sänka detta belopp till 15 eller 20 år, dock minskar detta ansvar för långivaren och räntan kan bli lägre.

Det finns många olika typer av fastighetskrediter, beroende på den egendom som köps och kreditvärdighet köparen. Vissa lån är för kommersiella fastigheter och har därmed högre räntor än bostadsfastigheter delvis för att de inte är självägda. Vissa lån är försäkrade av regeringen eller en privat hypotekslån försäkringsbolag, och har därmed lägre räntor. En köpare kan även ha möjlighet att köpa "poäng" på sina lån, vilket minskar räntan också.

En fastighetslåneräntan är baserad på ett antal av dessa faktorer som avgör en långivare totala risk när låna ut pengar. En långivare vill räntan att vara så hög som möjligt för att tjäna mest pengar medan det fortfarande är konkurrenskraftiga på marknaden. Om en köpare visar någon indikation på möjligheten att förverkande av lånet, måste långivaren gör räntan högre för att balansera risken för fallissemang.

  • Fastighets dokument.