Vad är Tattoo Solskyddsmedel?

March 20

Tatuering solskyddsmedel liknar traditionell solkräm, även om det är normalt konstruerade för lättare applicering till ett specifikt område, snarare än över hela kroppen. Många tatuering solkrämer kommer i en rullröret som liknar en pinne av deodorant, medan andra fungerar som en penna och har en tunn, spets-liknande applikator. Generellt bör tatuering solkräm tillämpas minst en timme före solexponering, men först efter tatueringen initiala läkningsprocessen. Det är oerhört viktigt för tatueringar vara väl skyddad från solen, som överexponering kan få dem att blekna och oskärpa med tiden.

Vissa solskyddsmedel kan vara svårt att tillämpa över tatueringar, särskilt om konstverket är på en plats som är svår att nå, till exempel ryggen eller axlarna. Människor använder ofta tatuering solkräm eftersom det kan appliceras försiktigt till exakt område av tatueringen utan att sprida den över stora delar av kroppen. Genom att tillämpa solskyddsmedel direkt till konstverket, kan individen ändå få en solbränna på resten av hans eller hennes kropp utan att ha en kontur runt tatueringen område. Många tatuering solskyddsmedel är formulerade speciellt för att skydda tatueringsfärg. Dessa formler är ibland vattentät och allmänhet bär en högre koncentration av solskyddsfaktor (SPF) och fuktande medel än traditionella solkrämer eller spray.

Tattoo bläck är särskilt mottagliga för blekning inom de första veckorna, eftersom såret fortfarande behöver tid att läka. Under denna tid bör tatuering solkräm inte appliceras direkt till tatuering, eftersom detta kan förvärra hudskada genom att hindra det från att andas. Inledningsvis bör tatueringar istället hållas borta från solen när det är möjligt och skyddas av kläder när solexponering är oundviklig. Efter det första förhöret perioden kommer regelbunden tillämpning av tatuering solkräm hjälpa tatueringen att fortsätta titta fräsch.

Eftersom tatuering bläck bleknar naturligt med tiden, är solskydd en viktig del av att ta hand om en tatuering. Många konstnärer är glada att röra upp sitt arbete, men korrekt underhåll kan minska behovet av detta. För att på lämpligt sätt skydda tatuering, bör solskyddsmedel har vanligen en solskyddsfaktor på minst 30. När huden runt tatueringen skyddas från solen, kommer tatueringen att fortsätta att verka mörkare och färgerna kommer bo närmare sina ursprungliga nyanser. Ljusa färger av bläck som vitt, gult, orange och rosa blekna allmänhet snabbare och lättare än mörkare färger som svart, blått, grönt och lila.

  • Tatueringar bör ständigt skyddas med solkräm när de utsätts för solljus för att begränsa blekning.
  • En tatuering maskin.
  • Tattoo bläck är mottagliga för blekning inom de första veckorna.