Vilka faktorer påverkar kostnaden för ett ultraljud?

May 17

Ett antal faktorer påverkar kostnaden för ett ultraljud, men tekniker avgifter, kostnader för samråd och tolkning, och polisjukhusavgifter är oftast den vanligaste. Någon medicin som en patient behöver, inklusive bedövningsmedel och intravenösa droger, faktor också, liksom eventuell övervakning efter ingreppet. I allmänhet, en standard ekokardiogram kostar mindre övergripande än ett transesofageal ekokardiografi, om varken är billig.

Ekokardiogram är medicinska tester som gör att läkarna att kart hjärtat med hjälp av ultraljud teknik. Förfarandet, ofta känd som en hjärt eko, är icke-invasiv och kan oftast utföras i ungefär en timme. Ändå är kostnaden för ett ekokardiogram ganska hög på de flesta ställen. Den teknik som krävs för att utföra testet, liksom utbildning och särskild kompetens som krävs för att tolka resultaten, är de främsta orsakerna till att ett eko kostar lika mycket som den gör.

För att kunna utföra ett ultraljud, måste läkare har tillgång till en ekokardiografi maskin. Dessa maskiner är dyra, och är oftast endast installeras i regionsjukhus. De är för dyra för de flesta läkare att hålla på sina kontor.

Den första kostnaden för ett ekokardiogram är, i de flesta fall, kostnaden för en sjukhusbesök. Även om en patient endast besöka sjukhuset för ett par timmar, en styv avgift gäller vanligtvis. Denna avgift utgör användningen av ett sjukhus klänning, uppmärksamhet sjuksköterskor, något administrerade läkemedel, uppföljande behandling och tillgång till maskinen.

Specialutbildade tekniker utför oftast ekot. Den technicianâ € s avgifter, liksom tryckavgifter för några diabilder, ingår också i kostnaden för ekokardiogram. Det finns två typer av ekokardiogram och kostnader i samband med varje är något annorlunda.

I en vanlig eko, tekniker fäster yttre sonder till patientâ € s test, sedan utföra en ultraljudsundersökning eller ultraljud av brösthålan från utsidan. Med en transesofageal ekokardiografi, är ultraljudsmottagaren placeras på slutet av en omfattning som är insatt ner patientâ € s hals. Detta förfarande ger en mer detaljerad bild av hjärtat, men oftast bara används för patienter med allvarliga hjärtproblem eller patienter för vilka en allmän eko-test var resultatlösa.

Oavsett vilken provning som utförts, tekniker passera ekokardiogram resultaten på att hjärtspecialister. Specialister debitera vanligtvis en tolkning eller samråd avgift, som täcker deras expertis inom både läsning och tolkning av resultaten. Kostnaden för ett ekokardiogram tenderar att gå upp mer komplexa problem eller diagnos. Eventuella åter-skanningar eller ytterligare tester som kan behövas är oftast också faktureras till patienten.

I många fall patientera € medicinsk försäkring planer kommer att täcka en del, om inte alla, av kostnaden för ett ekokardiogram. De flesta planer har begränsningar på vilka läkare omfattas, liksom vilka sjukhus eller kliniker kan tillhandahålla tjänster. Echo patienter som hoppas att fakturera sina försäkringsbolag för kostnaden för ett ultraljud skulle vara klokt att noga studera deras plan material innan de får behandling.

  • Doktor tolkning av testresultat och patient samråd är viktigaste drivkrafterna för ekokardiografi kostnader.
  • Ekokardiogram tillåter läkare att kart hjärtat med hjälp av ultraljud teknik.