Vad är specialhantering?

June 27

Särskild hantering är en tjänst som erbjuds av postkontor för paket som kräver förmånliga hantering eftersom deras innehåll är sköra eller behöver särskild vård. Det finns en extra avgift för att posta saker med den här tjänsten, utöver de grundläggande avgifter för utskick, och det kan kombineras med andra e-posttjänster som behövs av kunden. Det är lämpligt att ta med paket som kräver särskild hantering i början av veckan för att se till att posten har lika många arbetsdagar som möjligt för att leverera paketet.

En av de vanligaste användningsområdena för särskild hantering i transporter av levande djur, som bin och kycklingar. Medan postkontoret godtar levande djur för transport, starkt det rekommenderar att få specialhantering tjänst för att se till att djuren kommer att levereras i tid. Det är också viktigt att påskynda fartygslinjen för att minimera den tid som djuren tillbringar i transit. Särskild hantering är tillgänglig för andra typer av förpackningar som måste hanteras med stor försiktighet.

För förpackningar med flytande, sköra, och färskvaror, är det vanligtvis tillräckligt att markera paketet för att ange att det bör hanteras varsamt, och för att välja en snabb leveransmetod för att minska frakttiden. En post anställd kan rekommendera särskild hantering för vissa typer av förpackningar baserade på erfarenhet och postkontor politik. Människor som inte är säker på sitt val av fraktsätt kan be om råd.

A-post, prioriterad post och paket post kan alla ha särskild hantering tjänsten läggs på. Dessutom kan de begära leveransbekräftelse, försäkringar och postförskott (COD) tjänster om de behövs. Avgifter debiteras för alla dessa extra tjänster. När du skickar paket som en del av en affärstransaktion, kan det vara lämpligt att få ett citat från postkontoret på den totala kostnaden för att ta ut en lämplig mängd för sjöfarten.

När paket skickas med särskild hantering, kan mottagaren uppmärksammas så att han eller hon vet när man ska förvänta sig paketet. Postkontoret kräver vanligtvis mottagaren att komma till ett postkontor plats att plocka upp paketet och en signatur kommer att krävas. Förvarning tillåter människor att förbereda i förväg så att de kan plocka upp paketet så fort de har anmälts att det är i. Shippers kan också rådas att ta paket in på vissa tider eller dagar i veckan så att de kan flyttas snabbt ut av inlägget ursprungs kontoret för att minska mängden tid de tillbringar sittande.

  • Med specialhantering, ibland mottagaren är skyldig att hämta paketet på ett postkontor plats och signera för det.
  • Transporter av levande djur, som kycklingar, kräver särskild hantering.
  • Postkontoret erbjuder specialhantering för känsliga paket.