Vad är Number Matchning?

February 25

Termen nummer matchande eller siffror matchning avser en bil som är byggd helt av samma delar som den kom av monteringsbandet med. Vid tillverkning av ett fordon, är en bygga arket som används för att säkerställa att alla de rätta delarna är placerade på fordonet. Var och en av dessa delar tilldelas en kod eller nummer matchar byggbladet. Större komponenter såsom motorblock, topplock och transmissioner har byggdatum kastas i sina kärnor. För att autentisera en rent lager och korrekt fordonet börjar antalet matchande jämföra de faktiska delarna med byggdatum, kod och alternativ lista över den ursprungliga byggbladet.

När det gäller återförsäljning, kan ett antal matchande fordonet vara värt flera gånger vad en icke-matchande fordon kan sälja för, bör en seriös samlare är intresserad av bilen. För ett fordon som kommer att drivas dagligen och kommer att köpas av någon som helt enkelt vill ha en trevlig bil att köra, är nummer matchning oftast inte så viktigt. Detta är skillnaden mellan en bil som är en daglig förare och en show-kvalitet samlare fordon. Detta innebär dock inte, kräva att varje del av fordonet för att vara originell.

Skillnaden mellan en ursprunglig fordon och ett antal matchande fordon kan vara svårt att identifiera för nybörjare såväl som den allvarliga samlare. De flesta fordon kommer från fabriken med hela eller delar av fordonets identifieringsnummer (VIN) stämplat någonstans på den. När du köper ett antal matchande originalfordonet måste köparen vara beredd att spendera största summa pengar för fordonet. Denna typ av fordon är extremt sällsynt i muskel bil kretsar på grund av racing och anpassning att dessa fordon normalt påträffas rakt av utställningslokalen golvet. I vissa amerikanska modeller, är det svårt att identifiera de delar som monteras av fabrikerna, eftersom det fanns många bakom-kulisserna-fordon som tillverkas och säljs av tillverkarna som ska användas i racingapplikationer.

Med fordon såsom Chevrolet Corvette, det finns samlar klubbar som nu äger de ursprungliga byggblad för varje Corvette någonsin producerats. Denna lista gör klubben att kontrollera och certifiera ett antal matchande fordon och placera den i sitt register, styrker äktheten av fordonet. Dessa nummer matchar certifieringar är så viktigt att ägarna reser med eller transportera sina fordon över hela landet och även runt om i världen för att ha dem verifierat.

  • Nummer matchning är ett stort fokusområde för auto samlare, som omaka tal kan tyda på att en klassisk bil har byggts med oäkta delar.