Vad är Odometer Bedrägeri?

June 17

Vägmätare bedrägeri är ett olagligt förfarande som används för att simulera lägre körsträcka på ett motorfordon. Den olaglig handling är en mycket vanlig komponent i området för bilbrott. Vägmätare manipulation är ofta svårt att upptäcka, och är en av de mest utbredda formerna av bedrägeri. Slang termer för vägmätare bedrägeri inkluderar klockning, spinning, och busting miles.

En vägmätare är en enhet som registrerar antalet miles eller kilometer ett fordon har rest under dess livslängd. Vägmätare bedrägerier är en grundläggande fråga för konsumenter som vill köpa tidigare ägda bilar, eftersom antalet miles är en viktig avgörande faktor i en vehicleâ € s värt. Allmänna tillstånd och förväntade livslängd av fordonet både avser körsträcka.

Den främsta orsaken till vägmätare bedrägeri är en önskan att öka ett vehicleâ € s värde. En minskning av miles tillåter en person att sälja en bil eller annan form av motoriserade transporter för ett högre pris. Bilar och lastbilar som används för uthyrning ändamål kan vara särskilt benägna att vägmätaren förvrängning eftersom de kan samla ett stort antal miles eller kilometer under en kort tidsperiod.

Traditionella vägmätare är mekaniska anordningar med numrerade hjul som vänder vid en viss hastighet som fordonet färdas. De vägmätare kan vara mottagliga för flera former av manipulering. Den vanligaste metoden innebär manuellt rulla tillbaka odometerâ € s hjul. En annan teknik kräver fullständig borttagning och ersättning av vägmätare. När traditionella vägmätare når det maximala antalet hjulen återgår till den ursprungliga positionen på noll, och en del människor använder den här funktionen för att begå bedrägeri samt.

Digitala vägmätare fortsätter att öka i popularitet. Ett skäl för införandet av den digitala vägmätare var att bekämpa det gemensamma problemet med mekanisk vägmätare manipulation. Olyckligtvis har digital vägmätare bedrägeri blivit vanligt eftersom det är lätt att åstadkomma och kan vara svårare att upptäcka. Ändra visning av en digital vägmätare liknar dataintrång, som utnyttjar en kombination av hårdvara och mjukvara för att ge en olaglig resultat.

Det finns en mängd olika metoder används för att detektera vägmätare bedrägeri. Undersökning av en professionell kan vara klokt, men det finns många sätt som en icke-professionellt kan kontrollera för falska Vägmätaravläsningar. Till exempel kan bilägare hitta avvikelser genom att jämföra siffrorna på vägmätaren till siffrorna som visas på vehicleâ € s titel eller underhållsdokumentation. Kontroll av bilen för tecken på försämring kan vara till hjälp eftersom slitage kan markera en vehicleâ € s ovanligt låg mätarställning.

  • Den översta skälet för vägmätare bedrägerier är att öka fordonets värde.
  • Vägmätare bedrägeri rullar tillbaka Vägmätaravläsningar att visa mindre körsträcka än det faktiska beloppet.