Vilka är för- och nackdelar med sociala nätverk?

April 17

För- och nackdelar med sociala nätverk och sociala medier är varierande och ofta kopplade till varandra. Även sociala nätverkssajter ger möjligheter till nätverkande, sätt att snabbt överföra information, samt sätt för gamla vänner och familjemedlemmar att hålla kontakten, de har sina nackdelar. Möjligheter för legitim nätverk kan utnyttjas av bedragare och hackare, skvaller och rykten kan spridas lika snabbt som den faktiska nyheter och stalkers kan använda sociala nätverk för att ytterligare utnyttja och trakassera sina offer.

Sociala medier är kanske mest känd för sin förmåga att ansluta människor som har liknande intressen, men som kanske inte har någonsin haft möjlighet att träffa på grund av geografiska, begränsningar sociala eller tids. Kanske främst bland de "proffs" av sociala nätverk är möjligheten för "genomsnittliga" människor att lära sig om andra som de kan dela viktig information och utveckla verksamhet och personliga vänskap. Sociala nätverk har visat sig vara en välsignelse för människor med särskilda intressen och hobbys, men det gör det också möjligt för människor att bekanta på ett säkert avstånd. Tyvärr har vissa individer använder sociala medier som ett sätt att fuska en godtrogen offentligt, antingen genom direkta bedrägerier, såsom en vädjan om pengar för en icke existerande sjukhusräkning, eller genom att använda sociala nätverk för att sprida datorvirus eller för att samla personlig information som ska användas i identitetsstöld.

Många människor använder nätverkssajter för att dela nyheter och information med sina vänner och familj. Många sociala medierna gör det väldigt enkelt för användare att dela länkar till internetbaserade berättelser, artiklar, fotografier, och blogginlägg. För- och nackdelar med sociala nätverk informationsåterigen djupt ansluten: Även om det är lätt för någon att dela och sprida en viktig nyhet, såsom en om en naturkatastrof eller en betydande hälsorisk, kan det vara svårt att begränsa spridningen av en berättelse som innehåller felaktig information. Många experter på mobbning inser också detta problem, eftersom eleverna lätt kan använda dessa platser som ett sätt att sprida viskösa rykten om skolkamrater.

Det är också möjligt att missbruka social information nätverk i syfte att trakasserier eller våld. För många människor, dessa platser är ett underbart sätt att hålla kontakten med familj och vänner, särskilt de som bor långt bort. Användare ofta delar en hel del personlig information om sig själva på dessa webbplatser och kan även använda dem för att spela in deras dag till dag verksamhet. Även om detta kan vara ett bra sätt att upprätthålla relationer, stalkers och andra människor med onda avsikter kan använda denna information för att trakassera och även skada platsanvändare. Sociala medier deltagarna bör dra nytta av integritetsskydd som erbjuds av sina webbplatser och begränsa vad informations främlingar kan läsa om dem från sina profiler.

 • En pro av vissa sociala nätverkssajter är förmågan att undvika personer som du inte vill associera.
 • Sociala nätverk ökar datorvirus risk.
 • Stalking är ett bekymmer många har med att dela information på sociala nätverkssajter.
 • Sociala nätverk kan vara farligt för tonåringar som delar för mycket personlig information på nätet.
 • Sociala nätverk kan vara en plattform för att dela roliga videoklipp och bilder.
 • Sociala nätverk kan användas för att hitta nya vänner med liknande intressen.
 • Människor kan använda ett socialt nätverk för att organisera olika sociala evenemang.
 • En Stalker får användas information från sociala nätverkssajter för att följa deras offer hem.
 • Många människor använder sociala medier för att marknadsföra sina fester eller andra evenemang.
 • Många människor använder nätverkssajter för att dela nyheter och information med sina vänner och familj.
 • I vissa fall leder sociala nätverk till extracurricular.
 • Sociala nätverk är ett sätt en person kan möta en ny romantisk partner.