Vad är sömlösa underkläder?

June 5

Seamless underkläder är en viss typ av underplagg som är skapad utan synliga sömmar. Många väljer sömlösa underkläder eftersom det ligger mycket platt mot huden, vilket gör det till ett bekvämt alternativ som är diskret under kläderna. Ett stort utbud av underkläder stilar, som erbjuder allt från väldigt lite täckning för full täckning, finns i sömlösa nedskärningar.

Traditionella underkläder stilar har ofta sömmar sydda runt midjan och benöppningarna. Dessa sömmar, särskilt de som omger benöppningarna, kan vara problematiskt eftersom de ibland kan vara synliga under kläderna som tätt är monterad eller görs av tunna eller ömtåliga tyger. Det resulte upphöjning, allmänt kallat en "trosa linje," anses föga smickrande och kan negativt påverka den totala effekten av en outfit. Vissa människor kan inte handla om synliga linjer men fortfarande beroende av sömlösa underkläder för att undvika obehag av sömmar som är för tjockt eller för hårt monterade.

Eliminera sömmarna åstadkommes genom att använda teknik för att ersätta traditionella elastiska eller trådsydda underkläder lederna. Många företag använder laser för att skära tygstyckena, vilket resulterar i subtila, prydliga kanter som ligger platt mot huden. Bitarna skärs att omfatta så mycket av stilen som möjligt så att så få kanter som möjligt behov av att sammanfogas. Trots detta, sömmar är oftast fortfarande nödvändigt på varje sida av midjan ovanför benöppningarna för att ansluta sig till de främre och bakre tygstycken. Istället för att sy dessa fogar, kan tillverkare använder värme för att täta tygstyckena ihop, lämnar inga bula och skapa sömlösa underkläder.

För det mesta, är sömlösa underkläder gjorda av mjuka, stretchiga tyger som jersey, modal, microfiber, eller spandex blandningar. Mjuka tyger är mer bekväm och ligga smidigare mot huden än grövre, styvare material. Sträckan är viktigt eftersom det tillåter den underkläder dras visas, men inte tätt, genom huden och bildar lätt runt varje individs unika kurvor. Tyg som inte är stretchigt nog sannolikt gäng upp och synas under kläderna.

Seamless underkläder är allmänt tillgänglig från en mängd olika märken och i en mängd olika stilar för både män och kvinnor. Snitt full täckning såsom pojke shorts och bikinis för kvinnor eller boxer-trosor för män är ett alternativ, liksom stilar med mindre täckning som badskor för kvinnor och trosor för män. Eftersom sömlösa underkläder är till stor del om en bekväm och smickrande utseende, välja den bästa passformen kan baseras på personliga preferenser med vetskapen om att alla olika stilar blir snyggt och osynligt under kläderna.

  • En närbild av modal tyg, som ofta används för att göra sömlösa underkläder.
  • Seamless underkläder är tänkt att vara osynlig när bärs under tunna eller åtsittande kläder.