Vilka är de olika typerna av Finch voljärer?

June 15

Det finns många olika typer av finch voljärer. Finkar är glada, nyfikna fåglar och lycklig i en mängd olika former och storlekar burar. Typer av finch voljärer är kategoriserade efter sin design, sin funktion, och de material som används. Det finns tre grundtyper: inomhus, utomhus och kombinationen. De är tillgängliga färdiga, i kit, eller kan tillverkas från scratch.

Beroende på vilken typ av fink voljär, kan det vara mindre kostsamt att göra en bur från scratch. Större utomhus burar eller kombinations burar är billigare än en färdig eller kit voljär. Små, färdiga, och kit voljärer kan vara billigare att köpa, speciellt om köpte begagnat.

Storskaliga färdiga finch voljärer är lättare att ställa upp, men de kommer ofta i standardstorlekar och former. För fågelägare som behöver särskilda boende för deras utrymme kommer voljär måste göras från grunden. Det är även möjligt att hyra en byggare för att göra en voljär, men detta är också ett dyrt alternativ.

Färdiga finch voljärer är oftast gjorda av tråd och är rektangulära. Det finns också kupolformade burar som har en böjd tak. Även om vissa kommer med sittpinnar, extra tillbehör oftast måste köpas. Mindre finch voljärer, avsedda för en eller två par finkar, kan också ha en avtagbar nedre facket för rengöring. Större burar kan också ha en inbyggd stativ med hjul så att voljärer kan flyttas.

I varma klimat kan en voljär byggas utomhus med ingen isolering. En betongplatta hälls för stiftelsen och golv, en träram är inställd för att stödja tråd placering i bur, och tråden är fäst vid ramen. Tunn gauge tråd med små mellanrum krävs för att innehålla finkar eftersom de är ganska små. Det är nästan lika viktigt att välja små avstånd för att avskräcka rovdjur i utomhus voljärer.

Svalare klimat, göra det nödvändigt att bygga en inomhus eller en kombination voljär. Kombinations voljärer har en sektion, som är isolerad och innehåller en värmeenhet. Fåglar lever i den isolerade delen under vintern och i utomhusvirapartiet under sommaren.

Inomhus voljärer är vanligtvis mindre än utomhus voljärer eftersom många individer har helt enkelt inte tillräckligt med utrymme för att rymma en stor voljär. Voljär är oftast byggda på en annan grund än en utomhus voljär också och kan också kräva en avtagbar bricka eller alternativt golv för att möjliggöra rengöring.

Storleken på voljär, liksom dess form och innehåll, beror på hur många fåglar kommer att leva i utrymmet. Stora burar, flera meter (1 fot = 0,3 meter) i höjd, bredd och, längd är utformade för att rymma flera par finkar. Typiskt är storleken på buren relaterad till storleken av fågeln, med ett minimum av sex gånger fågelns längd för en flygbana och fyra gånger fågelns längd i höjdled. I de flesta fall, den större buren, desto mer frihet fågeln måste flyga och utforska.

  • Kanarieöarna är en typ av fink.